12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEuropenele n-au ramas fara gazde

Europenele n-au ramas fara gazde

Daca dupa infringerea cu Grecia, antrenorul gazdelor, brazilianul Scolari, a schimbat aproape din jumatate de echipa, victoria cu Rusia a adus o oarecare liniste in tabara portugheza, asa ca singura noutate pentru meciul de duminica seara a fost C. Ronaldo, in locul lui Simao. De partea cealalta, spaniolii aveau nevoie de un punct pentru a fi siguri de calificare, dar Saez a umblat serios la primul „unsprezece“. Astfel, in locul suspendatului Marchena, a aparut cvasidebutantul Juanito (Betis Sevilla), Baraja a fost inlocuit cu bascul Xabi Alonso, iar tinarul Torres a fost preferat marcatorului din jocul cu Grecia, Morientes.

Spania a dominat tactic prima repriza, atacantii sai hartuind mereu defensiva adversa, singurele sclipiri ale gazdelor venind din partea velocelui Ronaldo, care l-a cam bulversat pe Raul Bravo, dublat insa excelent de coechipierii sai.

La pauza, Scolari a avut o revelatie si l-a scos pe golgheterul Pauleta, sters pina acum la Euro, si l-a introdus pe Nuno Gomes. La 12 minute de la reluare, atacantul Benficai a preluat mingea la marginea careului mare si a sutat in coltul din dreapta portarului spaniol, aruncind in aer tribunele de pe „Alvalade“. Replica Spaniei a venit imediat, dar Torres, lansat excelent pe culoar de Albelda, a reluat in bara. Pe linga egalare au mai trecut Luque si Vicente, dar finalul a fost unul tragic pentru Raul si compania, care n-au reusit sa inscrie. Ba mai mult, N. Gomes, Maniche si Costinha au ratat in situatii de „unu la unu“ cu portarul Realului, Iker Cassillas, pe care ultima faza a meciului l-a prins in careul advers. Spaniolii parasesc competitia inca din faza grupelor, dovedind din nou ca nu sint capabili sa confirme la turneele finale evolutia buna din preliminarii, nationala fiind departe de performantele echipelor de club.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS