21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportO confruntare clasica

O confruntare clasica

Grupa D

Olanda – Cehia

• Aveiro, stadion „Aveiro Municipal“, astazi, ora 21.45 (TVR 1).

• Formatii probabile

Olanda: Van der Sar – Heitinga, Stam, Cocu, Van Bronckhorst – Davids, Seedorf, Overmars – Van der Vaart, Van Nistelrooy, Van der Meyde. Antrenor: Dick Advocaat.

Cehia: Cech – Grygera, Ujfalusi, Bolf, Jankulovski – Poborsky, Galasek, Rosicky, Nedved – Koller, Baros. Antrenor: Karel Bruckner.

• Va arbitra: Mejuto Gonzales (Spania).

Selectionata Cehiei nu a participat la un campionat european decit din momentul in care s-a despartit de Slovacia, si de fiecare data a intilnit Olanda. In preliminariile Euro 1996, Cehia a cistigat, cu 3-1, meciul cu Olanda, care le-a adus calificarea, nationala „portocalei mecanice“ fiind nevoita sa dispute barajul. La Euro 2000, Olanda a cistigat, cu 1-0, meciul cu Cehia, pe care a eliminat-o in faza grupelor. Pentru aceasta editie a Campionatului European, Cehia a cistigat, cu 3-1, meciul din septembrie, de pe teren propriu, dupa ce reusise sa scoata un egal in Olanda, batavii fiind cei care au disputat, si de aceasta data, barajul. Mai mult decit atit, Cehia si Olanda fac parte din aceeasi grupa preliminara si pentru calificarea la Cupa Mondiala din 2006.

Internationalul ceh Milan Baros, care a marcat in meciul cistigat de nationala sa, cu 2-1, in fata Letoniei, crede ca partida cu Olanda va fi un test dificil pentru echipa antrenata de Karel Bruckner. „Crede ca Olanda este o echipa foarte puternica. Fiecare jucator din echipa este foarte bun, asa ca stim ca va fi dificil. Dar noi i-am batut deja la Praga in calificari, asa ca poate o sa-i batem din nou“, a spus Baros. „Va fi un meci mai dificil decit cel din grupa preliminara. Poate ca avem totusi un avantaj asupra lor, nu sint sigur“, a adaugat Milan Baros.

Selectionerul Olandei, Dick Advocaat, sustine ca, in ciuda criticilor aduse echipei sale dupa meciul cu Germania, scor 1-1, din intilnirea de marti se pot trage unele concluzii pozitive. „Este mai bine sa fii faimos pentru ca ai cistigat un meci decit pentru faptul ca joci un fotbal frumos. Am citit in presa germana ca nemtii au facut cel mai bun meci al lor dupa multi ani. Nu inteleg de ce presa olandeza ne-a criticat atit de dur. Daca germanii au jucat atit de bine, inseamna ca nici noi nu am jucat atit de prost“, a spus Advocaat, care a refuzat sa anunte schimbarile pe care le va efectua cu ocazia meciului cu Cehia.

Desi este un meci decisiv, Advocaat priveste aceasta partida cu incredere. „Este posibil sa nu fim cea mai buna echipa de la acest campionat, asa ca trebuie sa fim realisti. Dar noi intram intotdeauna intr-un turneu cu intentia de a-l cistiga. Am jucat numai un meci, un egal, asa ca nu s-a incheiat totul pentru noi“, a adaugat Dick Advocaat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS