16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGane vine sa semneze cu Universitatea

Gane vine sa semneze cu Universitatea

Dintre jucatorii aflati pe lista de achizitii a Universitatii, Ionel Tersinio Gane pare cel mai aproape de Banie, el fiind la final de contract cu gruparea elvetiana St. Gall. Imprumutat pentru un sezon la Grasshoppers Zürich, unde a avut o evolutie apreciata, Gane a primit citeva propuneri de a semna cu unele cluburi din Tara Cantoanelor, dar si de la echipe din Zweite Bundesliga. Totusi, dupa o saptamina de negocieri, Gane nu s-a hotarit asupra unei echipe de peste hotare, ofertele nefiind tocmai pe masura asteptarilor sale, caz in care va alege sa se intoarca in tara, la Universitatea Craiova.

Daca in urma cu zece zile, cind a plecat in Elvetia, Gane acorda cincizeci la suta sanse revenirii sale in Banie, acum procentul a crescut simtitor. „Jerry“ este asteptat luni sau marti la Craiova, pentru a parafa contractul sau cu Universitatea, detaliile financiare fiind stabilite, verbal, inca din urma cu doua saptamini, atunci cind atacantul s-a antrenat cu lotul craiovean. Tot luni, antrenorul Mircea Rednic se va prezenta si el la lucru, urmind sa soseasca la Craiova dupa vizita de citeva zile la casa parinteasca din Seliuc, judetul Hunedoara.

A doua revenire in Divizia A

Ionel Tersinio Gane, care are 32 de ani, a evoluat la Universitatea Craiova inainte de 1990, dupa care a fost transferat la Electroputere, echipa cu care a promovat in primul esalon. In 1992 s-a intors la Stiinta, unde a ramas pina in 1995, cind a fost vindut, pentru 600.000 de dolari, la Osasuna Pamplona.

In sezonul 1998-1999, Gane a revenit in campionatul romanesc, la Dinamo, reusind sa inscrie doua goluri memorabile: unul in victoria cu 4-1 in Giulesti, contra Rapidului condus de Mircea Lucescu, si unul chiar impotriva Universitatii, in prelungirile meciului cistigat cu 2-1 de „ciini“, in „Stefan cel Mare“. Dupa ce s-a transferat in Tara Cantoanelor, un alt contact al lui Gane cu o echipa romaneasca a fost in meciurile St. Gall – Steaua, din editia 2002-2003 a Cupei UEFA, elvetienii iesind invingatori in urma dublei manse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS