11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBulgaria pleaca acasa

Bulgaria pleaca acasa

Bulgaria – Danemarca 0-2

• Braga, stadion „Braga Municipal“, spectatori: 30.000.

• Au marcat: Tomasson ’44, Gronkjaer ’90.

Bulgaria: Zdravkov – Ivanov (’51, Lazarov), Kirilov, Petkov (’40, Zagorcic), Peev – S. Petrov, Hristov, Stoianov, M. Petrov – Jankovic (’81, Petkov), Berbatov. Antrenor: Plamen Markov.

Danemarca: Soerensen – Helveg, Laursen, Henriksen, N. Jensen – D. Jensen, Gravesen, Joergensen (’72, C. Jensen), Rommedahl (’23, Gronkjaer) – Sand, Tomasson. Antrenor: Morten Olsen.

• Au arbitrat: L. Batista – P. Januario, J. Cardinal (Portugalia).

• Cartonase galbene: Kirilov, Stoianov, S. Petrov (2), Zagorcic, Hristov, M. Petrov / N. Jensen, Sand

• Cartonas rosu: S. Petrov ’83.

In partida cu danezii, Bulgaria avea de spalat rusinea acelui 0-5 din fata Suediei, in meciul de debut la Euro. De data aceasta, vecinii de la sud de Dunare au fost mai siguri in aparare si mai decisi in atac, dar nici asa nu au reusit mare lucru, fiind invinsi cu 2-0, rezultat in urma caruia trebuie sa-si faca bagajele.

Prima repriza nu a oferit prea multe celor 30.000 de spectatori, Danemarca jucind prudent, in timp ce atacurile bulgarilor nu l-au deranjat prea mult pe Soerensen. Si cind ar fi trebuit sa o faca, Martin Petrov, ramas singur cu Soerensen, dupa o faza care a facut sah-mat defensiva daneza, mai mult a pasat spre portarul advers in loc sa traga in forta.

Totusi, la pauza, elevii lui Morten Olsen au intrat cu avantaj de un gol, dupa ce triunghiul de pase Gravesen – Joergensen – Tomasson, copiat parca din curtea scolii, l-a adus pe ultimul in pozitie de finalizare, atacantul lui Milan marcind ca la antrenament.

Bulgarii au iesit de la cabine decisi sa revina in joc, dar cu toate ca au dominat, atacurile lor au fost la fel de sterile, urmasii lui Stoicikov aratind ca sint departe de echipa care uimea lumea in urma cu un deceniu.

Finalul de meci l-a adus mai mult in prim plan pe centralul portughez Lucilio Batista, care a acordat galben dupa galben, bulgarul Stilian Petrov fiind eliminat. Cind echipele pareau deja multumite cu rezultatul, in prelungiri, danezii au mai gasit o bresa in defensiva adversa si, in urma unei combinatii Tomasson – Gronkjaer, ultimul a marcat cu un sut la coltul lung, partida incheindu-se si cu un sut in transversala al lui Ebbe Sand.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS