11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSuedezii i-au speriat pe italieni

Suedezii i-au speriat pe italieni

Grupa C

Italia – Suedia

• Porto, stadion „Do Dragao“, astazi, ora 21.45 (TVR 1).

• Formatii probabile:

Italia: Buffon – Panucci, Nesta, Cannavaro, Zambrotta – Camoranesi, Zanetti, Perrotta, Fiore – Del Piero, Vieri. Antrenor: Giovanni Trapattoni.

Suedia: Isakssen – Lucic, Mellberg, Jakobsson, Edman – Nilsson, Linderoth, Ljungberg – Larsson, Svensson, Ibrahimovic. Antrenori: T. Soederberg si L. Lagerbaeck.

Istoria intilnirilor dintre Italia si Suedia incepe in anul 1912, cind „squadra azzura“ a invins selectionata scandinava cu 1-0, la Jocurile Olimpice de la Stockholm. De atunci, in celelalte partide disputate, 20, Italia a cistigat de noua ori, iar Suedia de sase, fiecare invingind cite o data intr-o finala de Cupa Mondiala, Suedia in 1950, iar Italia, 20 de ani mai tirziu.

In urma cu patru ani, la Euro 2000, cele doua reprezentative s-au intilnit ultima oara. Italia ajunsese deja in ultimele opt formatii ale competitiei, in timp ce Suedia mai avea nevoie de trei puncte pentru a se califica in sferturi, dupa ce pierduse in fata uneia dintre gazde, Belgia, si reusise doar un egal cu Turcia. Infringerea cu 2-0 suferita de Belgia in fata Turciei i-ar fi putut permite Suediei sa avanseze, dar Italia a cistigat meciul cu 2-1, prin reusitele lui Luigi Di Biagio si Alessandro del Piero, care au anulat golul lui Henrik Larsson.

Pentru meciul din aceasta seara, selectionerul Italiei, Giovanni Trapattoni, este nevoit sa renunte la Francesco Totti, pe care UEFA l-a suspendat pentru trei etape, deoarece l-a scuipat pe danezul Christian Poulsen, in timpul remizei albe de luni dintre cele doua formatii. Potrivit regulamentului disciplinar al UEFA, scuipatul poate fi catalogat ca atac.

Christian Vieri crede ca nationala tarii sale trebuie „sa joace ca o echipa si sa munceasca mult“ pentru a invinge Suedia, pe care o considera „o echipa de inalta calitate“.

„Suedia a facut un joc extraordinar impotriva Bulgariei. Este o echipa buna si Henrik Larsson este un atacant extraordinar. Sint puternici in atac si joaca intr-un ritm alert. In ceea ce priveste apararea, nu vreau sa dau nume, dar pot spune ca toti par foarte puternici“, a spus Vieri, care a respins criticile aduce „azzurrilor“ dupa remiza cu Danemarca.

„Criticile au fost mult prea severe. Nu am jucat atit de bine si au fost anumite probleme, dar nu am pierdut si acesta este un lucru importat intr-un prim meci. Danemarca a fost foarte puternica, poate mai puternica decit ne-am asteptat. Ar fi trebuit sa jucam mai aproape unul de altul. In meciul cu Suedia vom incerca sa evitam greselile pe care le-am facut cu Danemarca. Nu este scris nicaieri ca Italia trebuie sa cistige. Sint alte echipe mai puternice decit noi. La acest nivel, citeva detalii pot decide rezultatul unui meci“, a spus Christian Vieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS