Acasă Sport Speranta moare ultima

Speranta moare ultima

Grupa C

Bulgaria – Danemarca

• Braga, stadion „Braga Municipal“, astazi, ora 19.00 (TVR 1).

• Formatii probabile

Bulgaria: Zdravkov – Ivanov, Kirilov, Pazin, Petkov – Peev, S. Petrov, Hristov, M. Petrov – Jankovic, Berbatov. Antrenor: Plamen Markov.

Danemarca: Soerensen – Helveg, Laursen, Henriksen, N. Jensen – Poulsen, Tomasson, D. Jensen – Joergensen, Sand, Rommedahl. Antrenor: Morten Olsen.

Intilnirea din aceasta seara dintre Bulgaria si Danemarca, din cadrul Grupei C a Euro 2004, este prima intr-un turneu final dintre cele doua selectionate. Echipa scandinava, cea care a scos nationala „tricolora“ din cursa pentru acest turneu final, poate considera ca acest meci este o simpla formalitate, avind in vedere ca vecinii nostri bulgari nu au mai reusit sa cistige o partida in fata Danemarcei din anul 1986. Pentru acest meci, ambele echipe se vor baza pe titularii de drept, meciul fiind decisiv pentru calificarea in faza superioara a competitiei europene.

Selectionerul Bulgariei, Plamen Markov, este constient ca echipa sa are in fata un munte greu de depasit pentru a ajunge in sferturile de finala, mai ales dupa infringerea cu 5-0 inregistrata luni in fata suedezilor. Cu toate acestea, Markov a anuntat ca nu va face schimbari importante in ceea ce priveste „unsprezecele“ de baza sau tacticile ce vor fi abordate in aceasta seara.

„Ca antrenor, ai foarte putin timp sa faci schimbari mari dupa o infringere, o data ce a inceput turneul. Vom munci mult la tactica de joc si la conditia fizica si vom incerca sa cistigam. Inca nu sintem scosi din competitie“, a spus Plamen Markov.

De partea cealalta, selectionerul danez, Morten Olsen, a tinut ieri o sedinta de antrenament cu usile inchise, pentru a exersa cu echipa sa noi faze tactice.

„Bulgarii au vazut tot in meciul cu Italia (incheiat la egalitate, scor 0-0 – n.r.), dar vom ramine, in principal, la stilul nostru de joc. Cu toate acestea, vom mai schimba anumite lucruri si nu exista nici un motiv pentru care ar trebui sa le anuntam inainte de meci“, a spus Morten Olsen, care se poate baza pentru meciul din aceasta seara si pe Jesper Gronkjaer, jucatorul alaturindu-se zilele trecute nationalei daneze, dupa ce luni a asistat la inmormintarea mamei sale, dar si pe jucatorul lui Everton, Thomas Gravesen, care a fost suspendat pentru meciul cu Italia, desi Olsen a recunoscut ca nu se simte obligat sa il includa pe acesta din urma in „unsprezecele“ de start.

Exit mobile version