24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVan Nistelrooij a salvat Olanda

Van Nistelrooij a salvat Olanda

Germania – Olanda 1-1

• Porto, stadion: „O Dragao“, spectatori: 50.000.

• Au marcat: Frings ’30 / Van Nistelrooij’ 80.

Germania: Kahn – Friedrich, Wörns, Nowotny, Lahm – B. Schneider (’68, Schweinsteiger), Baumann, Hamann, Ballack, Frings (’78, Ernst) – Kuraniy (’84, Bobic). Antrenor: Rudi Völler.

Olanda: Van der Sar – Heitinga (’73, Van Hooijdonk), Stam, Bouma, Van Bronckhorst – Van der Vaart, Cocu, Davids (’46, Sneijder) – Van der Meyde, Van Nistelrooij, Zenden (’46, Overmars). Antrenor: Dick Advocaat.

• Au arbitrat: A. Frisk – K. Petersson, P. Ekstrom (Suedia).

• Cartonase galbene: Kuraniy, Ballack / Cocu, Stam.

Cel mai asteptat meci al grupei D, derbiul Germania – Olanda, a oferit un frumos spectacol, care, in final, s-a incheiat cu un rezultat echitabil. Dupa un inceput favorabil la olandezilor, care si-au creat citeva ocazii de gol, nemtii, creditati cu sansa a doua, au preluat initiativa, avind bune situatii de a marca. Surprinzator, „portocalii“ au acceptat dominarea si nu au mai pus probleme defensivei adverse. Astfel, „panzerele“ si-au vazut de treaba lor, au atacat, chiar daca Völler a jucat cu un singur virf impins, Kuraniy, si rezultatul s-a vazut.

La o faza fixa care nu anunta mare lucru, Torsten Frings a executat inselator o lovitura libera de pe lateral stinga, mingea s-a scurs prin fata intregii aparari olandeze, a lovit bara si a intrat in poarta. Treziti la realitate, elevii lui Dick Advocaat au incercat sa riposteze, dar nu s-au apropiat decit o singura data periculos de poarta lui Kahn, cind sutul lui Van der Vaart a trecut milimetric pe linga bara.

Olandezii s-au intors de la cabine cu doi oameni noi, Overmars si Sneijder, dar modificarile, facute totusi post pe post, nu au avut darul de a schimba si jocul „Portocalei mecanice“. Repriza secunda a avut cam acelasi tipar, cu incercari stereotipe ale oladezilor de a strapunge defensiva bine asezata a germanilor, care, la rindul lor, s-au dovedit destul de periculosi pe contraatac, unde le-a lipsit insa omul de gol.

Cu trecerea timpului, presiunea la poarta lui Kahn a crescut, Advocaat trimitindu-l in avanposturi si pe Van Hooijdonk. A fost nevoie insa de inspiratia lui Van Nistelrooij pentru ca Olanda sa egaleze, atacantul lui Manchester United marcind printr-o executie superba (sut din cadere, de linga bara, cu toate ca a avut om in spate).

Desi asediati, nemtii nu au cedat, creindu-si in continuare ocazii de gol, dar suturile de la distanta nu si-au nimerit tinta. In celalalt careu, veteranul Oli Kahn a parut extrem de sigur pe el, blocind atacurile olandeze, asa ca partida s-a incheiat cu un egal multumitor pentru ambele tabere, care le mentine sansele de calificare in sferturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS