15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte stiri

Atletism, Campionatele Internationale ale Romaniei

In week-end-ul trecut, stadionul „Lia Manoliu“ a gazduit intrecerile celei de-a 49-a editii a Campionatelor Internationale de atletism ale Romaniei, la care au participat sportivi din11 tari. Cu toate ca intrecerea a fost una puternica, atletii de la CSM Craiova au dovedit ca sint bine pregatiti, intorcindu-se de la Bucuresti cu zece medalii, doua de aur, trei de argint si cinci de bronz. Pe primul loc s-au situat Cosmin Sorescu (aruncarea ciocanului) si Marian Neacsu (400 m garduri), locurile doi revenind sportivilor Ileana Brindusoiu (disc), Mihaela Olaru (800 m) si Alina Cucerzan (1.500 m). Pe cea de-a treia treapta a podiumului au urcat Cristina Grosu (1.500 m), Alina Cucerzan (800 m), Roxana Buta (3.000 m obstacole), Ionut Ilinca (3.000 m obstacole) si Vasile Bolozan (greutate).

Atletism, Campionatele Nationale

In paralel cu Campionatele Internationale ale Romaniei, in Capitala s-au desfasurat si Campionatele Nationale de atletism, competitie la care sportivii craioveni au avut de asemenea o comportare foarte buna. Atletii din Banie, legitinati la CSM Craiova, au obtinut patru medalii de aur si doua de bronz. Titlurile de campioni nationali au revenit Claudiei Stef (10 km mars, seniori), Alinei Olaru (10 km mars, tineret), Madalinei Stefan (heptatlon, tineret) si echipei feminine 1 de 10 km mars (seniori). Cele doua locuri trei au fost ocupate de Madalina Stefan (heptatlon, seniori) si echipa feminina 2 de 10 km mars (seniori).

Judo, CN de copii

La sfirsitul saptaminii trecute, la Bucuresti, au avut loc Campionatele Nationale de judo, rezervate copiilor, competitie la care au participat peste 700 de sportivi. Craiovenii de la LPS „Petrache Triscu“ s-au descurcat admirabil, reusind sa cucereasca sase medalii, dintre care cinci de argint si una de bronz. Tinerii judoka pregatiti de Nicolae Pirvu, Mihai Voinea si Cristian Margineanu care au urcat pe treapta a doua a podiumului au fost: Raluca Dumitrascu (26 kg), Cosmin Casapu (38 kg), Cristina Burca (44 kg), Andrea Constantin si Adrian Nicola (ambii +52 kg), in timp ce Mihaela Gavat (32 kg) a obtinut locul trei.

Lupte libere, CN de cadeti

La Campionatele Nationale individuale de lupte libere, rezervate cadetilor, care au avut loc la finele saptaminii trecute, la Alexandria, sportivele craiovene de la CSM – CSS Electro au obtinut patru medalii, dintre care doua de aur. Au devenit campioane nationale Georgiana Patrut (59 kg) si Ana Maria Paic (65 kg), in timp ce Mihaela Radoi (49 kg) si Hermina Samoila (70 kg) s-au clasat pe locul doi, respectiv trei. Ieri, a sosit in Banie lotul national feminin de lupte libere (junioare), care se va pregati pentru Campionatele Europene de la Varna (Bulgaria), de la sfirsitul lunii iulie.

Turul ciclist al Romaniei la final

Cea de-a 41-a editie a Turului ciclist al Romaniei s-a incheiat duminica, la Ploiesti, cu victoria rutierului bulgar Vladimir Koev, urmat in clasamentul final de turcul Mert Mutlu, la 17 secunde, ucraineanul Vladimir Starcik, la 59 de secunde si romanul Sorin Pop, la un minut si 23 de secunde. Pe echipe, a cistigat Turcia, in timp ce premiul cataratorilor a revenit lui Mutlu, iar cel al sprinterilor ucraineanului Serghei Hresin, care s-a impus si in ultima etapa, desfasurata pe traseul Focsani – Buzau – Ploiesti (143 km).

Formula 1, MP al Canadei

Germanul Michael Schumacher a cistigat duminica, pe circuitul „Gilles Villeneuve“ din Montreal, Marele Premiu al Canadei la Formula 1, fiind inregistrat cu timpul de o ora, 28 de minute, 24 de secunde si 803 miimi, obtinind a saptea victorie din opt etape ale Campionatului Mondial. Campionul mondial en-titre a reusit sa stabileasca cu aceasta ocazie un nou record, devenind primul pilot din istorie care a obtinut sapte victorii pe acelasi circuit. Driverul echipei Ferrari a reusit sa-l devanseze pe fratele sau, Ralf Schumacher (Williams-BMW), dar acesta a fost descalificat ulterior de comisarii cursei, care au constatat anumite nereguli la frinele masinilor Williams BMW si Toyota. In urma acestei decizii, locul secund a revenit brazilianului Rubens Barrichello (Ferrari), iar pozitia a treia britanicului Jenson Button (BAR-Honda).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS