12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDebutul balticilor in lumea mare a fotbalului

Debutul balticilor in lumea mare a fotbalului

Despre cehi se stie deja ca au avut un parcurs remarcabil in preliminarii, fara a cunoaste infringerea, chiar daca au intilnit Olanda in grupa, si ca au batut Franta pe „Stade de France“, in urma cu un an, intr-un meci amical.

Viitoarea noastra adversara din preliminariile pentru Mondialul din 2006 se bazeaza pe vedete ca Rosicky, Koller, ambii de la Dortmund, Jankulovski, de la Udinese, pe jucatorii de la Sparta Praga, participanta la editia trecuta a Ligii Campionilor, dar in special pe „Balonul de Aur“, Pavel Nedved. Nu sint de neglijat Petr Cech, care va apara de la anul poarta unei echipe de top, Chelsea, iar Grygera si Galasek sint campionii Olandei, cu Ajax. Astfel, sexagenarul Bruckner, fostul antrenor al echipei de tineret a Cehiei, pe care dus-o spre cistigarea CE, are toate atuurile pentru a pretinde un loc intr-o faza superioara a competitiei. Mijlocasul Rosicky ia in serios echipa Letoniei: „Am vazut ce i s-a intimplat Portugaliei si, daca nu vrem sa patim acelasi lucru, trebuie sa jucam la potentialul maxim“.

Letonia este, indiscutabil, marea surpriza a preliminariilor, Ungaria, Polonia si Turcia inclinindu-se in fata selectionatei lui Starkovs. Tehnicianul leton este artizanul principal al acestei calificari, cu o echipa de anonimi, exceptie facind Pahars, atacantul lui Southampton. Fost antrenor la Skonto Riga, cu care a cistigat 11 titluri consecutive, Starkovs le pretinde jucatorilor sai o evolutie demna de prezenta la acest turneu final: „Inca nu ne vine sa credem ca sintem la Euro, dar nu ne vom multumi doar cu simpla prezenta. Nu vrem sa dezamagim publicul care ne va privi, iar Grecia a demonstrat ca totul este posibil in fotbal“.

Laizans este incert inaintea disputei, dupa ce Zakresevskis l-a acrosat puternic la un antrenament, iar Pahars este bucuros ca va prinde primul sau meci important din cariera, dupa ce a ratat meciurile cu Turcia, in barajul din toamna si dubla intilnire Southampton – Steaua din Cupa UEFA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS