6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGrecia a produs prima surpriza

Grecia a produs prima surpriza

Portugalia – Grecia 1-2

• Porto, stadion: „O Dragao“, spectatori: 50.000.

• Au marcat: C. Ronaldo ’90 / Karagounis ‘7, Basinas ’51-p.

Portugalia: Ricardo – P. Ferreira, Andrade, F. Couto, Rui Jorge – Figo, Costinha (’65, Nuno Gomes), Rui Costa (’46, Deco), Maniche, Simao (’46, C. Ronaldo) – Pauleta. Antrenor: Luis Felipe Scolari.

Grecia: Nikopolidis – Seitaridis, Kapsis, Dellas, Fyssas – Giannakopoulos (’67, Nikolaidis), Basinas, Karagounis (’46, Katsouranis), Zagorakis – Charisteas (’74, Lakis), Vryzas. Antrenor: Otto Rehhagel.

• Au arbitrat: P. Collina – M. Ivaldi, N. Pisacreta (Italia).

• Cartonase galbene: Costinha, Pauleta / Karagounis, Seitaridis.

Partida de deschidere a Campionatului European a adus si prima mare surpriza. Portugalia, echipa gazda, considerata una dintre favoritele la cucerirea titlului continental, a fost invinsa de reprezentativa Greciei. Elenii nu au avut nici un fel de trac si au deschis scorul destul de repede. La o greseala a portughezilor, Karagounis a interceptat o minge la 30 de metri de poarta adversa, a inaintat nestingherit si a sutat de la 20 m, la radacina barei, surprinzindu-l pe Ricardo.

Luate intr-un fel pe nepregatite, gazdele au incercat sa riposteze, dar s-au lovit de o echipa bine asezata in teren de tehnicianul german Otto Rehhagel, care s-a inchis foarte bine in aparare.

In ciuda presiunii create de lusitani, acestia nu au pus decit de doua ori in pericol poarta lui Nikopolidis, prin Rui Costa (lovitura defectuoasa de cap din pozitie ideala) si Figo (sut inselator retinut de goal-keeper-ul elen).

Dupa pauza, brazilianul Felipe Scolari i-a aruncat in lupta pe Deco si Cristiano Ronaldo, dar inceputul reprizei secunde a fost la fel de dezastruos. C. Ronaldo l-a faultat in careu pe Seitaridis, iar Basinas a transformat impecabil penaltiul acordat de Collina. La 0-2, portughezii s-au aruncat in atac cu toate fortele, Scolari a mai trimis in teren un atacant, Nuno Gomes, sacrificind un mijlocas la inchidere, Costinha, insa nici asa defensiva grecilor nu a cedat.

In fata actiunilor in viteza ale lui Figo, Deco sau C. Ronaldo, care au „mingiiat“ in fel si chip balonul, elevii lui Rehhagel s-au aparat atent, pe doua linii, blocind culoarele spre propria poarta. Mingea putea totusi sa intre in plasa la sutul lui C. Ronaldo, deviat de Seitaridis, dar balonul a trecut milimetric pe linga bara. Asaltul de final al gazdelor i-a mai adus aproape de gol pe Nuno Gomes, Deco sau Figo, dar acestia nu au putut sa-l invinga pe Nikopolidis.

Cele patru minute de prelungire au adus insa golul mult asteptat de lusitani. Mijlocasul lui Manchester United, Cristiano Ronaldo, si-a reparat intr-un fel greseala de la penalti, marcind cu o frumoasa lovitura de cap, dar prea tirziu pentru a mai intoarce soarta meciului.

Prin aceasta victorie, grecii dovedesc ca au puterea sa mai produca astfel de surprize, in timp ce lusitanii trebuie sa invinga Rusia in meciul urmator pentru a nu parasi prematur competitia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS