10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCe emotii am fi avut astazi!

Ce emotii am fi avut astazi!

Grupa C

Italia – Danemarca

• Guimaraes, stadion: „Dom Afonso Henriques“, astazi, ora 19.00 (TVR 1)

• Formatii probabile:

Italia: Buffon – Panucci, Nesta, Cannavaro, Zambrotta – Camoranesi, Fiore, Perrotta, Totti – Del Piero, Vieri. Antrenor: Giovanni Trapattoni.

Danemarca: Sorensen – Helveg, Henriksen, Laursen, N. Jensen – Rommedahl, Poulsen, C. Jensen, Jorgensen – Sand, Tomasson. Antrenor: Morten Olsen.

Vor arbitra: Mejuto Gonzalez – Oscar Samaniego, Rafael Alonso (Spania)

Vicecampioana europeana en-titre, Italia, intilneste Danemarca, adversara Romaniei din preliminarii, in primul meci al celei de-a treia zi a Europenelor. Venita direct de pe plaja, selectionata lui Moller-Nielsen din ’92 se incorona regina Europei, iar urmasii fratilor Laudrup au astfel o mostenire dificil de aparat. Trupa de astazi a lui Morten Olsen are in componenta vedete cu state vechi in Serie A: Helveg, Laursen, Jorgensen sau Tomasson, deci n-ar exista multe necunoscute pentru „Il Trap“, care a avut deja ocazia sa-i supervizeze pe nordici chiar pe pamint italian.

Ce mai mare problema pentru danezi o reprezinta atmosfera destul de sumbra din cadrul lotului, ca urmare a decesului mamei lui Jesper Gronkjaer, mijlocasul lui Chelsea lipsind la meciul din seara aceasta. In schimb, Tomasson este nerabdator sa se dueleze cu prietenul sau de la Milan, Alessandro Nesta.

„Squadra azzurra“ nu are nici o absenta majora, cei sase atacanti din lot luptindu-se pentru un loc in primul „unsprezece“. Vieri, care a absentat la Euro 2000 din cauza unei accidentari, se gindeste deja la titlul european: „Multi dintre componentii lotului nostru au cistigat trofee in cariera lor, dar nimeni nu are in palmares un titlu cu echipa nationala. Sintem determinati sa plecam ultimii din Portugalia.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS