12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVicente Del Bosque va antrena Besiktas Istanbul

Vicente Del Bosque va antrena Besiktas Istanbul

Tehnicianul spaniol Vicente del Bosque va fi noul antrenor al formatiei turce Besiktas Istanbul, la care evolueaza si jucatorii romani Daniel Pancu si Adrian Ilie, informeaza cotidianul francez L’Equipe. Vestea a fost anuntata duminica seara de impresarul antrenorului, Pedro de Felipe, pe postul de radio Cadena Ser. Fostul antrenor al echipei din Primera Division Real Madrid, va fi insotit in orasul de pe malurile Bosforului de cei trei asistenti ai sai, Jose Antonio Grande, Paco Jimenez si Javier Minano.

„Del Bosque a studiat oferta clubului Real Madrid (care i-a oferit un post in staff-ul conducerii sau preluarea conducerii centrului de tineret – n.r.), dar a dorit sa isi continue cariera de antrenor. Proiectul Besiktas l-a interesat si, dupa 24 de ore de gindire, a decis sa mearga in Turcia. Este incintat“, a spus Pedro de Felipe.

Agentul tehnicianului spaniol nu a dorit sa comenteze diversele oferte pe care Del Bosque le-a primit, dar presa a vorbit de negocieri cu Betis Sevilla si Benfica Lisabona, dupa ce in luna ianuarie a anului, spaniolul a fost contactat de francezii de la Olimpique Marseille.

Fost jucator al echipei spaniole Real Madrid in perioada 1973-1984, Del Bosque a fost demis de pe banca tehnica a galacticilor la finalul sezonului trecut, desi adusese gruparii madrilene cel de-al 29-lea titlu de campioana. Del Bosque, cistigator cu Realul a doua Cupe ale Europei si a doua campionate, il va inlocui la Besiktas pe tehnicianul roman Mircea Lucescu, noul antrenor al formatiei ucrainiene Sahtior Donetk, care a demisionat luna trecuta de la gruparea turca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS