17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte stiri

Studenti craiovenivor pleca in Statele Unite

Reprezentanti ai centrelor universitare de traditie din tara vor participa, intre 11 si 13 iunie, la o intrunire organizata in Bucuresti de Institutul de Studii Americane. Datorita alinierii invatamintului universitar romanesc, cel mai probabil in urmatorii doi ani, la standardele Uniunii Europene, diplomele obtinute in Romania vor fi recunoscute peste hotare. Se urmareste obtinerea de burse Fulbright pentru studii americane pentru studenti si absolventi romani, care vor avea posibilitatea sa urmeze o specializare in Statele Unite. Datorita faptului ca Universitatea din Craiova are legaturi mult mai strinse in ultima vreme cu Institutul de Studii Americane, studentii, masterantii si doctoranzii Craiovei vor putea beneficia de aceste facilitati.

Profesorii care predau la clasele terminale de liceu n-au voie sa evalueze la bacalaureat

Cadrele didactice care au ore la clasele terminale de liceu nu au dreptul sa fie profesori evaluatori in centrul zonal de evaluare la bacalaureatul 2004, in conditiile existentei unui singur centru in judet. Inspectorul general al ISJ Dolj, Constantin Busoi, spune ca aceasta este cea mai importanta noutate din metodologia de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat din acest an. In Dolj, exista un singur centru de evaluare, la Liceul de Informatica „Stefan Odobleja“ din Craiova. Cum numarul absolventilor de liceu nu este mic, iar majoritatea profesorilor de romana si matematica predau inclusiv la clasele a XII-a (cursuri de zi) si a XIII-a (cursuri serale), nu este exclus sa apara disfunctii, chiar daca exista bareme de corectare.

Pompierii din Gorj au site pe internet

Grupul de Pompieri al judetului Gorj este singurul din tara, in afara celui din Bucuresti, care are de citeva zile propria pagina pe internet. Aceasta poate fi accesata de pe pagina Primariei Tirgu Jiu, la www.targujiu.ro, Servicii de urgenta. Singura nemultumire a pompierilor este ca unitatea nu este conectata la internet si tocmai ei nu pot sa-si viziteze site-ul. In pagina de prezentare, realizata de purtatorul de cuvint al unitatii, Laurentiu Sirbu, sint prezentate informatii utile pentru cetateni, programul de audiente, actele necesare pentru avize si autorizatii. „Daca am avea acces la internet, am putea facilita relatia cu cetatenii care au nevoie de informatii de la noi si oamenii nu ar mai fi nevoiti sa vina din afara orasului“, a spus purtatorul de cuvint.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS