22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie in premiera pentru Miskina

Victorie in premiera pentru Miskina

Proba de simplu feminin din cadrul Internationalelor de tenis ale Frantei, disputata simbata la Roland-Garros, a fost cistigata, in premiera, de rusoaica Anastasia Miskina, cap de serie numarul 6. Aceasta a trecut fara probleme in finala de compatrioata sa, Elena Dementieva, in doua seturi, 6-1, 6-2.

A cincea jucatoare mondiala, Miskina (22 ani), originara din Moscova, a cistigat deja sapte turnee de la inceputul carierei sale (1998), insa pina acum nu a stralucit in nici o competitie de Mare Slem. Cele mai bune performante ale sale erau sferturi de finala la Openul Australiei (de doua ori) si la US Open.

La Roland-Garros, tenismana rusa nu reusise niciodata sa treaca de turul doi, in cele patru participari de pina acum. Simbata insa, ea si-a impus cu usurinta tehnica fina si stiinta jocului in fata unei adversare putin prea mecanice si mult prea slabe la serviciu (10 duble greseli). Aceasta victorie i-a adus Anastasiei Miskina un premiu de peste 800.000 de dolari, cealalta finalista incasind si ea 400.000 de dolari.

Belgienii Malisse si Rochus, invingatori la dublu

Proba de dublu din cadrul Internationalelor de tenis ale Frantei a fost cistigata de belgienii Xavier Malisse si Olivier Rochus, care s-au impus in finala de ieri, cu 7-5, 7-5, in fata francezilor Mickael Llodra si Fabrice Santoro. Este pentru prima data cind un cuplu belgian cistiga proba masculina de dublu intr-un turneu de Mare Slem.

Malisse si Rochus, care nu au fost cap de serie, au jucat doar al doilea turneu impreuna in circuitul ATP, insa ei au mai disputat meciuri de dublu, de doua ori, cind erau juniori. In schimb, Llodra si Santoro se afla la al 31-lea turneu de cind joaca impreuna la dublu, ei fiind laureatii Internationalelor Australiei in 2003 si 2004.

Iata si cistigatorii finalelor de dublu, juniori si junioare: Pablo Andujar / Marcel Granollers Pujol (Spania) – Alex Kuznetsov / Mihail Zverev (SUA / Germania, nr. 7) 6-3, 6-2; Katerina Bohmova / Michaella Krajicek (Cehia / Olanda, nr. 6) – Irina Kotkina / Iaroslava Svedova (Rusia) 6-3, 6-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS