10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMourinho vrea cit mai multi englezi la Chelsea

Mourinho vrea cit mai multi englezi la Chelsea

Jose Mourinho, noul antrenor al formatiei engleze Chelsea Londra, la care evolueaza si internationalul roman Adrian Mutu, a anuntat ca doreste sa aiba cit mai multi jucatori englezi in lot, care sa fie formati chiar la gruparea londoneza. Inlocuitorul italianului Claudio Ranieri a declarat ca orice jucator este liber sa plece, daca nu va fi multumit de noua politica a clubului, si ca este important ca intr-o echipa sa existe jucatori formati la gruparea respectiva.

„Centrul de tineret este crucial, dar cea mai mare calitate a unei echipe este sa joace ca o echipa. Nu cunosc o formatie valoroasa care sa nu joace ca o echipa. Trebuie sa avem un nucleu de jucatori cu personalitate si, daca este posibil, sa lucram cu oameni care cunosc foarte bine clubul. O data cu aparitia legii Bosman, usa este deschisa pentru cei care vor sa urmeze o alta cale, dar cred ca trebuie sa recuperam putin din ceea ce inseamna spiritul clubului. Deci, la intrebarea daca as dori sa am cit mai multi jucatori englezi in echipa, raspunsul ar fi da, mi-ar placea asta. Si la intrebarea daca atunci cind voi fi la final de contract mi-ar placea sa am in lot jucatori de la formatia Chelsea, raspunsul ar fi tot da si voi lucra pentru ca acest lucru sa se intimple“, a spus Mourinho.

Directorul executiv al clubului Chelsea, Peter Kenyon, a explicat ca responsabilii gruparii de pe „Stamford Bridge“ l-au ales pe Mourinho, deoarece au considerat ca acesta este omul potrivit pentru a transforma Chelsea. „Obiectivul nostru este sa devenim o forta in Premier League si sa transformam Chelsea intr-o grupare puternica. Pentru a realiza acest obiectiv este nevoie sa schimbam complet politica clubului. Centrul de formare a tinerilor este un factor important in realizarea acestui tel. Nu mai este suficient sa continuam sa cumparam jucatori cu renume. Totusi, la Chelsea vor evolua intotdeauna jucatori valorosi, deci noul antrenor trebuia sa fie un om capabil sa coordoneze astfel de jucatori cu cei tineri, care vor deveni vedete in viitor“, a spus Kenyon, care a precizat ca oficialii clubului englez au dorit un antrenor din noua generatie, care sa poata sa lucreze la Chelsea in urmatorii cinci sau zece ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS