14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDirectorul Prunariu a refuzat pomana consilierilor

Directorul Prunariu a refuzat pomana consilierilor

Campionatele Internationale de lupte ale Romaniei, care vor debuta astazi, in Sala Sportului din Tirgu Jiu, vor reuni cei mai buni luptatori din tara, dar si din alte cinci tari europene. De organizarea acestui eveniment se ocupa CS Pandurii Tirgu Jiu, DS Gorj, Federatia Romana de Lupte, Federatia Internationala de Lupte si Comitetul Olimpic.

Pentru ca bugetul clubului Pandurii nu dispunea de suficiente fonduri pentru sustinerea competitiei, directorul Mihai Prunariu a apelat la sprijinul Consiliului Local Tirgu Jiu, solicitind 50 de milioane de lei. Aflati la ultima sedinta de consiliu din actualul mandat, politicienii s-au gindit sa gestioneze cu zgircenie banul public si au „licitat“ doar zece milioane de lei. Raspunsul directorului Prunariu a venit prompt, refuzind „pomana consilierilor“: „Desi este pentru prima data in trei ani in care am cerut sprijinul consiliului local, vom refuza aceste zece milioane, pentru ca nu sint altceva decit o pomana si nu avem cum sa facem fata cu aceasta suma pentru organizarea unui campionat international.“

Negocierile au continuat, consilierul Emanoil Popescu propunind alocarea intregii sume cerute in timp ce primarul a propus in sedinta respectiva sa se mai scada zece milioane din cei 40 de milioane alocati pentru un turneu in Franta al unei echipe de juniori a clubului „Amicii baschetului“. Pina la urma, tot la interventia primarului suma a crescut pina la 40 de milioane de lei. Premierile din ultime vreme ale sportivilor care au adus medalii la Tirgu Jiu au golit vistieria clubului Pandurii, fapt ce l-a determinat pe directorul Mihai Prunariu sa solicite un ajutor consiliului local.

Sase luptatori legitimati la CS Pandurii vor pasi pe saltele la aceasta competitie, alaturi de componentii lotului national si alti sportivi medaliati la competitii internationale. Robert Miuti (50 kg), Gabriel Serbanica (76 kg), Madalin Gorjanu (55 kg), Adrian Staicu (55 kg), Lucian Preoteasa (66 kg) si Georgiana Dragomir (55 kg) sint sportivii care reprezinta clubul Pandurii la Campionatele Internatioanle.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS