10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportA inceput remanierea lotului la Universitatea

A inceput remanierea lotului la Universitatea

• Pe lista disponibilizatilor sint Tataru, Craciunescu, Ov. Stinga,
Cr. Ungureanu, Miclea si Stoianof • Daca doresc sa ramina la Craiova, Bolohan si Lutu trebuie sa accepte micsorarea salariilor • „Trebuie sa luam un atacant roman de valoare“, sustine „Puriul“

Chiar daca sezonul 2003-2004 abia a luat sfirsit, antrenorul Universitatii, Mircea Rednic, continua munca la Universitatea, considerind ca aceasta perioada este cea mai solicitanta pentru conducerea tehnica si administrativa a unui club. Rednic negociaza, impreuna cu Pavel Badea, transferul mai multor jucatori la Universitatea, dar in acelasi timp a alcatuit si o lista a „disponibilizatilor“.

„80 la suta din lotul actual va fi mentinut, iar ce vom transfera trebuie sa fie peste ce avem deja. Am nevoie de trei-patru jucatori cu nume si alti cinci-sase de perspectiva“, a spus tehnicianul Universitatii, marturisind ca se sfatuieste in acest sens si cu antrenorul federal Cornel Dragusin.

Atac Jerry-Jerry la Craiova?

Pentru achizitiile care se vor face, Mircea Rednic vizeaza in principal compartimentul ofensiv, considerat punctul slab al echipei in sezonul abia incheiat. In acest sens au fost deja demarate discutii cu Ionel Gane, Sabin Ilie si alti citiva jucatori tineri, in probe aflindu-se doar Farcas, care a evoluat la divizionara C Minerul Sarmasag. „Am nevoie de atacanti care sa inscrie dintr-o ocazie trei goluri, nu invers, cum s-a intimplat pina acum. Avem deja un strain in linia ofensiva, asa ca trebuie sa luam un atacant roman de valoare“, a afirmat „Puriul“.

Daca Dinamo are cuplul de atac N&D, format din Niculescu si Danciulescu, Universitatea ar putea beneficia in ofensiva de serviciile a doi jucatori porecliti „Jerry“: Gane si Njock. Camerunezul nu se afla insa tocmai in gratiile antrenorului, Rednic fiind nemultumit de capriciile si inconstanta sa. „Cind joaca bine, spune ca vrea sa plece, iar cind nu-i iese jocul si nu marcheaza este fericit sa ramina. Trebuie sa avem o discutie sa ne spuna ce vrea“, a spus Rednic, nefiind dispus sa tolereze mofturile unor pseudovedete, in conditiile in care el a dat cu piciorul la 100.000 de dolari, plusul de oferta al giulestenilor.

Se taie in carne vie

Printre jucatorii la care va renunta Mircea Rednic se numara: Mihai Tataru, Catalin Craciunescu, Ovidiu Stinga, Cristian Ungureanu, Romulus Miclea, Ovidiu Stoianof, in timp ce lui Mugur Bolohan si Ionut Lutu li se va propune micsorarea contractelor daca vor sa ramina. Unii dintre ei vor fi transferati definitiv, iar altii vor fi dati sub forma de impumut pentru ca antrenorii Universitatii sa-i poata urmari in meciuri oficiale. „Plesan si Bundea sint oamenii mei de baza in linia mediana si vor veni si alti fotbalisti pe acele posturi“, a explicat Rednic dispensarea de Stinga, in timp ce Lutu va primi un ultimatum. „Inaintea meciului cu Anderlecht, eu faceam drumuri la Craiova pentru Lutu, iar el tot promite ca se face baiat cuminte de un an si ceva. Daca el crede ca eu nu stiu ce viata duce, se insala si n-am sa-i mai tolerez nimic“, a spus Rednic despre atacantul de 29 de ani.

Plata in functie de performanta

Antrenorul Universitatii vrea ca jucatorii sai sa fie platiti in functie de rezultate, desi nu este de acord cu remunerarea in functie de numarul de meciuri jucate. „Cred ca si patronul echipei si-a dat seama ca nu mai merge cu jumatati de masura si trebuie sa facem performanta la Craiova. Daca nu-ti propui lucruri indraznete, nici n-ai sa reusesti ceva. Suporterii m-au primit cum nu se poate mai bine si au demonstrat ca au incredere in mine in continuare, dar nu mai au nici ei rabdare cu rezultatele. A trecut prea mult timp de la ultima performanta“, a spus Rednic, care va institui un sistem de premieri in functie de randamentul jucatorilor. „Toti ar trebui sa fie innebuniti sa apuce sa joace, pentru ca doar asa isi iau banii. Decit sa stea linistiti doi-trei ani la adapostul unui contract bunicel, mai bine sa traga cu dintii sa ia dublu“, a precizat „Puriul“.

Mircea Rednic considera ca ierarhia la finalul campionatului este cea justa si ca Universitatea a avut un traseu destul de bun de cind a venit el la echipa, inregistrind cinci victorii, cinci rezultate de egalitate si doua infringeri, dar „patru dintre egaluri trebuia sa fie victorii pentru noi, doar ratarile imense privindu-de de opt puncte“, a incheiat antrenorul Universitatii, care va pleca miine in Belgia, pentru a demara discutii si cu alti jucatori straini pe care i-ar dori in Banie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS