10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDe vacanta, dar nici chiar asa!

De vacanta, dar nici chiar asa!

Divizia A, etapa a 30-a

FC National 3

„U“ Craiova 0

• Stadion „Cotroceni“, spectatori: 5.000.

• Au marcat: Caramarin ’44, P. Marin ’57, I. Savu ’73.

FC National: M. Popa – Ghindeanu, Fl. Moldovan, McKain, P. Marin – Olah, Panc, Sylla (’58, R. Iancu), G. Coman – Caramarin, Chihaia (’58, I. Savu). Antrenor: Cosmin Olaroiu.

Universitatea: Guso – Daouda, Papura, Moti – Bolohan (’65, Ungureanu), Miclea (’46, Stoianof), Bundea (’65, Stinga), Lutu, Preda – Borbely, Vigariu. Antrenor: Mircea Rednic.

• Au arbitrat: A. Helesteanu – O. Sovre, C. Tripa.

• Celelalte rezultate: FC Oradea – FC Brasov 2-2, Ceahlaul – Dinamo 0-0, FC Arges – Rapid 0-2, Steaua – Farul 2-2, „Poli“ AEK – Gloria 0-0, Apulum – Petrolul 4-2, Otelul – FCM Bacau 2-2.

• Campioana Romaniei este Dinamo Bucuresti, care va juca in turul al doilea al preliminariilor Ligii Campionilor.

• In Cupa UEFA vor juca Steaua, ocupanta locului secund, si Otelul Galati, finalista Cupei Romaniei.

• Au retrogradat in Divizia B: FC Oradea, Petrolul si Ceahlaul.

• Au promovat in Divizia A: „Poli“ Iasi, Sportul Studentesc si CFR Cluj.

Asa cum au afirmat inaintea meciului, Olaroiu si Rednic au trimis in teren tot ce aveau mai bun la dispozitie, confirmind interesul pentru punctele puse in joc. Antrenorul Craiovei a avut totusi handicapul absentelor lui Njock, Plesan si Bundea.

Prima repriza a inceput in usoara nota de dominare a oltenilor, care au ratat prin Lutu (‘9), sut pe linga poarta in urma actiunii purtate in viteza de Vigariu, si Borbely (’11), a carui lovitura de cap din patru metri a ocolit de putin poarta lui Popa. Treptat, gazdele au echilibrat disputa, avindu-l la timona pe internationalul Gabriel Caramarin. Pasa dispecerului „bancar“ l-a pus intr-o situatie favorabila pe Coman, dar acesta a sutat pe linga poarta (’18), pentru ca zece minute mai tirziu chiar Caramarin sa se afle la finalizare, dar bosniacul din poarta Universitatii a respins in lateral. Cind jocul se indrepta spre un „rezultat alb“ la pauza, acelasi Caramarin a executat o lovitura libera de pe partea stinga, Guso a fost pacalit de intentia lui Chihaia de a relua centrarea, iar mingea s-a dus in coltul lung.

Cea de-a doua reusita a gazdelor a venit din partea unui alt international al lui Olaroiu, Petre Marin, care a sutat senzational spre vinclul lui Guso de la 28 de metri, mingea intilnind si bara. Inlocuirile din cele doua echipe au dat cistig de cauza tot Nationalului, fostul craiovean I. Savu majorind scorul la 3-0 dupa o faza decupata parca din „cascadorii risului“, cu Adnan Guso in rolul principal.

Universitatea a incheiat sezonul „in genunchi“, dar si-a pastrat pozitia a patra datorita egalului obtinut de bacauani in fieful lui Sorin Cirtu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS