6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCehii sint in forma maxima

Cehii sint in forma maxima

Cu zece zile inaintea debutului Campionatului European din Portugalia, reprezentativa Cehiei, viitoarea adversara a Romaniei in preliminariile Cupei Mondiale 2006, a disputat un meci amical in compania Bulgariei. La Praga, in fata a 20.000 de spectatori, cehii au dovedit ca sint in forma, impunindu-se fara probleme, cu 3-1, in fata vecinilor nostri de la Dunare, si ei calificati la Europene. Chiar daca golurile au venit dupa pauza, Nedved si compania au aratat ca ramin o echipa redutabila, care are un cuvint de spus in Portugalia.

Milan Baros a deschis scorul in minutul 54, Jaroslav Plasil (’74) si Tomas Rosicky (’84) marind avantajul gazdelor la trei goluri. Punctul de onoare al oaspetilor a fost reusit de Milen Petkov, in al treilea minut al prelungirilor.

Cehii s-au prezentat in urmatoarea formula: Cech (’46, Blazek) – Grygera, Rozehnal (’46, Bolf), Ujfalusi, Jankulovski (’72, Mares) – Rosicky, Smicer (’70, Plasil), Galasek (’70, Tyce), Poborsky (’46, Heinz), Nedved (’81, Lokvenc – ’90, Vachousek) – Koller (’46, Baros).

Nemtii s-au impus in Elvetia

Miercuri seara s-au mai disputat si alte amicale, cel mai important avind loc in Elvetia, unde selectionata Tarii Cantoanelor a intilnit Germania. Nemtii au aratat o alta fata decit cea din meciul cu tricolorii, impunindu-se 2-0, ambele reusite fiind opera atacantului de origine maghiara al lui VfB Stuttgart, Kevin Kuranyi (’62, ’84).

Irlanda a invins Jamaica, la acelasi scor cu care s-a impus si in fata Romaniei,1-0, prin golul lui Graham Barrett, din minutul 26, in timp ce Turcia a depasit in deplasare Coreea de Sud cu 1-0, gratie reusitei lui Hakan Sukur (’21). Intr-un alt amical, SUA – Honduras 4-0 (McBride ’23, ’37, Lewis ’78, Sanneh ’82).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS