6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBalaci a cistigat Cupa Presedintelui

Balaci a cistigat Cupa Presedintelui

Fostul mare fotbalist al Olteniei, Ilie Balaci, si-a confirmat statutul de cel mai bun antrenor din fotbalul arab, reusind sa cistige Cupa Presedintelui, in Emiratele Arabe Unite, cu formatia Al Ahli Dubai. Formatia „Marelui Blond“ a invins in finala, cu scorul de 2-1, pe Al Shaab, echipa pregatita de sirbul Zoran Filipovic, nimeni altul decit fostul component al Benficai, marcatorul golului egalizator de pe „Central“, care a privat Universitatea de o finala de Cupa UEFA, in 1983.

Tocmai de aceea, rezultatul vine ca o revansa pentru Balaci in fata lui Filipovic, olteanul marcind si el in acel meci de pomina incheiat la egalitate, 1-1, nu de putine ori „Printul“ afirmind ca, de fiecare data cind a dat ochii cu Filipovic, i-a venit in minte golul acestuia de la Craiova.

Mitrovic a fost titular

Al Shaab a inceput meciul mai bine si a ratat citeva ocazii de gol, dar si formatia lui Ilie Balaci a irosit o situatie excelenta, prin atacantul bosniac Mitrovic, sutul ex-bancarului fiind scos de un fundas de pe lina portii. Al Ahli a deschis scorul in minutul 36, prin iranianul Ali Karimi, dar Al Shaab a egalat peste numai patru minute, prin Sorrour.

In partea a doua a meciului, elevii lui Balaci au parut mai motivati si mai bine organizati, iar acelasi Karimi a marcat golul victoriei si cu ajutorul portarului advers (’65). Tehnicianul craiovean si-a intarit apoi apararea, mutarile dovedindu-se a fi cistigatoare, pentru ca echipa sa a cucerit trofeul, pentru a sasea oara in istorie. In prelungiri, Ahli a ratat citeva ocazii mari de gol, mai ales prin Mitrovic, care a trimis balonul in bara.

Prin obtinerea trofeului, echipa lui Ilie Balaci si-a asigurat prezenta in editia viitoare a Ligii Campionilor Asiei, dupa ce a ratat titlul de campioana a Emiratelor in ultima etapa (2-2 acasa cu Al Shabab), in favoarea concitadinei Al Ain.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS