12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRanieri a fost demis prin telefon

Ranieri a fost demis prin telefon

Mama antrenorului italian Claudio Ranieri, Renata, a spus ca fiul sau a fost demis de la echipa engleza Chelsea Londra prin telefon. Potrivit Renatei Ranieri, unul dintre responsabilii echipei la care evolueaza si internationalul Adrian Mutu, Eugene Tenenbaum, l-ar fi sunat pe Ranieri si i-ar spus ca a fost demis.

„Cei de la Chelsea l-au sunat pe Claudio si i-au spus ca si-a pierdut locul de munca. Nici macar nu au putut sa-i spuna acest lucru personal. Claudio m-a sunat imediat si mi-a spus, dar era foarte suparat. El a stiut mereu ce se va intimpla, dar se astepta la mai mult, mai ales ca avea sprijinul suporterilor“, a spus Renata, care are 84 de ani.

„Felul in care Claudio a fost tratat in ultimele sase luni a fost sub orice critica. A fost un an de tortura pentru el. Cum ai putea sa antrenezi cind se intimpla atitea in jurul tau? De ce nu l-au lasat sa-si faca treaba? Ce i-ar mai fi putut cere Abramovici si Chelsea dupa ce a dus echipa in semifinalele Ligii Campionilor si a ocupat locul doi in campionatul Angliei? El mi-a spus mereu ca a antrena Chelsea este ca si cum ar face o opera de arta pe care dorea sa o vada terminata“, a adaugat Renata.

Conducerea clubului Chelsea a anuntat luni seara ca a renuntat la serviciile lui Ranieri. Ranieri, al carui contract expira in 2007, a fost numit antrenor al echipei Chelsea Londra in anul 2000. „Decizia a fost luata, iar acum vreau sa ma relaxez. Probabil ca ma voi duce cu familia in vacanta in Grecia. Cel mai bun mod de relaxare dupa un astfel de sezon este o vacanta la mare. Vreau sa spun ca asupra mea nu a fost exercitata nici o presiune. Doar eu am exercitat presiune asupra mea, pentru ca am vrut sa cistig totul si sa am cei mai buni jucatori in cea mai buna echipa. As vrea sa antrenez tot in Anglia, pentru ca iubesc poporul englez si cred ca mai pot pregati echipe din Premier League“, a spus dupa despartirea de Chelsea, Claudio Ranieri.

Ranieri ar putea antrena Valencia

Principalul actionar al clubului spaniol FC Valencia, Francisco Roig, a cerut demisia consiliului director al formatiei campioane din Primera Division, ca urmare a deciziei antrenorului Rafa Benitez de a demisiona din functia de antrenor. Roig, un oponent inversunat al consiliului director, isi doreste ca Ranieri sa vina pe banca tehnica a Valenciei, cu toate ca el nu poate decide de unul singur o astfel de numire.

„Sint dezamagit de incompetenta si managementul slab al consiliului, mai ales ca antrenorul cel mai de succes din istoria acestui club a fost fortat sa plece“, a spus Roig, care a anuntat ca a discutat cu Ranieri care „a aratat o mare dorinta de a reveni la Valencia, imediat ce isi va rezolva problema contractuala cu Chelsea“. Ranieri a mai antrenat Valencia doua sezoane, timp in care a reusit sa cistige editia din 1999 a „Cupei Regelui“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS