17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii s-au despartit de suporteri cu o infringere

Gorjenii s-au despartit de suporteri cu o infringere


HC Lignitul – Steaua 28-36

Lignitul: Albici, Bichir, Mereuta – Andries (4 goluri), Cercel, Radu, Ghira (3), Eremia (1), Clenciu (2), Pancu (6), Mihoci, Marin (1), Filip (9), Mazilu (2). Antrenor: Liviu Andries.

Steaua: Stan, Cenusa – Telehuz (4), Anca (6), Gheorghe (4), Mihaila (5), Mazilu (6), Gagu, Colesnic (8), Vladescu, Rapciuga, Cian (3), Vasile, Petre. Antrenor: Vasile Stinga.

In finala pentru locurile 5-6 ale Ligii Nationale de handbal masculin, HC Lignitul a pierdut primul joc de pe teren propriu in fata echipei Steaua Bucuresti, 28-36, dupa ce, la pauza, diferenta a fost de doua goluri, 11-13. Practic tot jocul a fost o cursa de urmarire a handbalistilor gorjeni pentru egalare, acestia nereusind vreodata sa preia initiativa pe tabela de marcaj.

Jocul foarte slab practicat in aparare si ratarile exasperante din atac au condus la un esec in ultimul meci disputat in fata propriilor suporteri. Un rol important in victoria oaspetilor l-a avut si cuplul de arbitri Harabagiu -Stanescu, care, prin deciziile luate intr-o singura directie, a inflamat spiritele din tribuna si de pe teren, fiind nevoie de interventia oamenilor de ordine pentru ca jocul sa nu degenereze.

Prima decizie eronata si poate cea mai importanta a fost cea din minutul 3, la scorul de 0-1, cind, pe un contraatac, Marin l-a lovit cu mingea in fata pe portarul oaspetilor, Stan. Acesta s-a ridicat si i-a aplicat un cap in gura jucatorului din Tirgu Jiu, sub privirile ingaduitoare ale arbitrilor, care au oferit mingea stelistilor, fara sa dicteze nici macar o eliminare de doua minute, cu toate ca se impunea cartonas rosu direct.

„Cred ca acolo a gresit arbitrul, dupa parerea mea a fost cartonas rosu clar“, a spus dupa joc antrenorul Stelei, Vasile Stinga, sustinut de catre omologul sau Liviu Andries, cei doi fiind de acord ca sanctiunea corecta pentru gestul lui Stan era eliminarea directa.

Portarul bucurestenilor a facut diferenta

In continuare, portarul bucurestenilor a fost unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren, in timp ce gorjenii au incercat sa razbune nedreptatea prin duritati sanctionate prompt de arbitri. Aproape o jumatate de repriza, mai precis 14 minute, HC Lignitul a evoluat in inferioritate numerica, avind in minutul 11 al partidei chiar doi eliminati in acelasi timp, Filip si Marin.

Rezultatul final a fost explicat diferit de cei doi tehnicieni dupa joc, Vasile Stinga considerind ca jocul defensiv al echipei sale a facut diferenta, in timp ce Liviu Andries a sustinut ca arbitrii au avut un rol important in desfasurarea jocului. „Daca-l elimina pe Stan nu se mai ajungea la acele duritati vazind ca nu se ia nici o masura. Asta a insemnat foarte mult in psihicul jucatorilor nostri care au inceput cu duritati pe care arbitrii le-au sanctionat cum a trebuit“, a spus Andries.

Tehnicianul gorjenilor a subliniat totusi si jocul slab al echipei sale, considerind ca sansele de a se clasa pe locul cinci au scazut foarte mult. „Noi sintem o echipa mica si incercam sa emitem pretentii in aceasta Liga Nationala. Eu zic ca nu ne-am facut de ris“, a incheiat Liviu Andries.

„Steaua e ajutata de Federatie“

La rindul sau, presedintele Lignitului, Gore Popescu, a luat atitudine fata de arbitraj, sustinind ca Steaua este ajutata de FRH: „Steaua e superajutata, toata Federatia este a lui Steaua. Om fi noi necunoscatori de handbal, dar prosti nu sintem. Cind s-a propus sa nu mai jucam ultimele meciuri, a fost ideea Stelei, pentru ca le-a fost frica sa nu piarda locul 5. Nu avem nevoie de nici un Harabagiu si Stanescu niciodata. Nu-mi trebuie nici un arbitraj mai mult decit corect“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS