13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSahtior Donetk a cistigat Cupa Ucrainei

Sahtior Donetk a cistigat Cupa Ucrainei

Flavius Stoican, Razvan Rat si Daniel Florea au fost titulari in echipa lui „Il Luce“, iar Ciprian Marica a jucat ultimele doua minute

Echipa Sahtior Donetk, antrenata de romanul Mircea Lucescu, a cistigat Cupa Ucrainei la fotbal, dupa ce a invins, duminica seara, cu scorul de 2-0, formatia Dnepr Dnepropetrovsk.

Finala Cupei a fost foarte disputata, ambele echipe raminind in zece oameni inca din prima repriza, internationalul roman Flavius Stoican fiind trimis pe banca de arbitrul intilnirii, in minutul 28 al partidei, pentru comportament violent, fiind urmat, doua minute mai tirziu, de jucatorul lui Dnepr, Oleg Shelayev, sanctionat din acelasi motiv.

Atacantul ucrainean Olexiy Belik a fost cel care a deschis scorul, la doar un minut dupa debutul partidei, in timp ce capitanul lui Sahtior, Anatoly Timosciuk, a stabilit rezultatul final in ultimul minut de joc, in urma unui efort singular, condamnind astfel pe Dnepr la o a treia infringere in finala in fata lui Sahtior, cu care si-a mai disputat acest trofeu in anii 1995 si 1997.

Acest triumf al echipei la care evolueaza patru jucatori romani survine la doar doua saptamini dupa ce fostul antrenor al echipei turce Besiktas Istanbul, Mircea Lucescu, a preluat conducerea tehnica a formatiei ucrainene. Flavius Stoican, Razvan Rat si Daniel Florea (inlocuit, in minutul 68, cu Baharev) au fost titulari pentru Sahtior in finala Cupei Ucrainei, in timp ce fostul dinamovist Ciprian Marica a fost introdus numai in minutul 89 al intilnirii.

Cu trei etape inainte de finalul campionatului, Sahtior Donetk se afla pe locul doi in clasament, cu 61 de puncte, la trei puncte distanta de actualul lider, Dinamo Kiev.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS