12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Un derbi nebun!

„U“ Craiova – Steaua 1-1

• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 25.000.

• Au marcat: Lutu ’74 / Dica ’36.

Universitatea: Guso – Daouda, Papura, Moti – Bolohan, Bundea (’56, Preda), Plesan, Borbely – Vigariu (’69, Badea), Stinga (’36, Lutu) – Njock. Antrenor: Mircea Rednic.

Steaua: Hamutovski – Ogararu, Rachita, Radoi, P. Stoica – Fl. Dumitru (’69, M. Tudor), Paraschiv (’48, Curt), Aliuta (’82, Pitu), Dica – Neaga, Dinita. Antrenor: Victor Piturca.

• Au arbitrat: R. Dumitru – I. Popa, M. Nagy.

• Observatori: A. Boc, M. Salomir.

• Cartonase galbene: Daouda, Papura, Plesan, Lutu / Fl. Dumitru.

• Cartonase rosii: Njock ’60 / Dinita ’60, Hamutovski ’68.

Derbiul Universitatea – Steaua a avut o prima repriza destul de linistita, caracteristica unui meci de vacanta, fara miza, dar totul s-a schimbat la pauza, cea de-a doua parte fiind presarata cu trei eliminari si o sarabanda de ocazii de-o parte si de alta.

Adormita parca de atmosfera destinsa din tribune din debutul partidei, neobisnuita la un meci cu Steaua, echipa lui Rednic s-a lasat usor dominata, oaspetii trecind de doua ori pe linga deschidera scorului, prin Dinita si P. Stoica. Prima oportunitate de gol pentru olteni a venit abia in minutul 25 si a fost una imensa, desi a aparut oarecum fortuit. Sutul surprinzator de la centrul terenului al capitanului Papura l-a obligat pe Hamutovski sa respinga mingea de sub bara, iar Njock, nederanjat de nimeni si cu toata poarta la dispozitie, a reluat puternic din sase metri in peluza nord a arenei, facindu-i pe fanii olteni sa suspine dupa ratarile lui McBreen.

In schimb, 11 minute mai tirziu au marcat oaspetii. Dinita a pasat scurt pentru Dica in careul craiovean, iar ex-pitesteanul a sutat pe sub Guso, bosniacul fiind pacalit si de contactul mingii cu gazonul usor umed dupa ploaia cazuta inaintea meciului. Inaintea reusitei stelistului, Rednic se pregatea sa-l inlocuiasca pe cel mai slab jucator al sau de ieri, Ovidiu Stinga, lent si previzibil, rezerva sa, Ionut Lutu, avind apoi un rol decisiv in deznodamintul jocului. Pina la pauza, portarul Universitatii a mai evitat un gol ca si facut, intervenind salutar in fata lui Dinita, gasit foarte bine cu o centrare de Adrian Neaga.

Debutul reprizei secunde a fost de-a dreptul nebun, ambele echipe trecind pe linga gol de mai multe ori. Neaga a tintit transversala imediat dupa reluarea meciului, iar Guso s-a arcuit si a respins excelent mingea trimisa de Florentin Dumitru spre vinclu (’60), erorile din defensiva olteana atingind apogeul atunci cind Daouda, nesigur pe tot parcursul jocului, l-a servit ideal pe Dinita, dar acesta, uluit si el de cadoul ivorianului, a ezitat si a fost deposedat in extremis de Moti. Lutu a fost aproape de egalare in minutul 58, dar a trimis peste poarta dupa o pasa ideala a lui Njock. Dupa ce ambele echipe au fost reduse la noua jucatori de cimp de arbitrul R. Dumitru, care i-a eliminat pe Dinita si pe Njock, s-a jucat mai deschis, eliberindu-se spatii pentru contraatacuri.

La unul dintre acestea, pasa inventata de Lutu pentru Plesan a adus eliminarea portarului Hamutovski, care l-a faultat pe internationalul Universitatii la 30 de metri de poarta sa. Dorind sa profite de momentul critic al adversarului, Rednic l-a trimis in acelasi minut in teren pe Pavel Badea, intrarea optarului craiovean dinamizind jocul alb-albastrilor. Din bocancul presedintelui craiovean a plecat centrarea din minutul 74, care l-a gasit pe Lutu intre doi fundasi adversi, iar „Hagi“ l-a executat de la zece metri pe Tudor.

Duelul dintre Lutu si portarul stelist a continuat cinci minute mai tirziu, cind atacantul oltean si-a inchis unghiul si a trimis peste poarta dupa o faza creata tot de el. Preda a dat apoi tribunei iluzia golului, dar „trasorul“ sau a lovit doar reclamele din spatele portii, ocazie care se putea razbuna in minutul 86, atunci cind Dica a fost stopat miraculos de Guso.

Prelungirile nu au mai adus forcingul asteptat de la echipa aflata in superioritate numerica, in speta Universitatea, intreg stadionul pregatindu-se deja sa-l salute pe Pavel Badea la ultima sa aparitie pe terenul de fotbal. Ieri, Badita a alergat mai mult decit au facut-o unii dintre coechipierii sai in tot meciul, a fost coautor la reusita lui Lutu, a primit aplauzele intregului stadion si a plecat din iarba spre fotoliul de presedinte al clubului pe care l-a slujit in intreaga sa cariera interna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS