10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHristo Stoicikov a pus capat carierei de fotbalist

Hristo Stoicikov a pus capat carierei de fotbalist

Fostul international bulgar Hristo Stoicikov si-a agatat ghetele in cui simbata seara, cind s-a disputat meciul oficial de retragere din activitatea competitionala. Banii incasati pentru aceasta partida au fost donati copiilor bolnavi de leucemie din cadrul Fundatiei „Jose Carreras“ si Fundatiei „World Heat“, care lupta impotriva bolilor cardiovasculare.

Dream Team-ul Barcelonei, pentru care au evoluat si fostii internationali romani Gheorghe Hagi si Gheorghe Popescu, a invins, cu 2-1 (2-0), o selectionata mondiala, din care a facut parte si romanul Dan Petrescu. Stoicikov a inscris cele doua goluri ale Barcelonei, in minutele 2 si 9, in timp ce pentru selectionata mondiala a marcat croatul Davor Suker, in minutul 67.

In tribunele arenei „Camp Nou“ a fost prezent, alaturi de presedintele FC Barcelona, Joan Laporta, si presedintele Bulgariei, Gheorghi Pirvanov. Tenorul Jose Carreras, prieten al fostului jucator bulgar, a cintat, inainte de inceperea partidei, „Nessun dorma“.

La meciul de retragere a lui Stoicikov au asistat aproximativ 55.000 de spectatori, printre care aproape trei mii de cetateni bulgari. Partida s-a desfasurat pe parcursul a doua reprize a cite 40 de minute. Cea de-a doua insa s-a incheiat cu cinci minute mai devreme.

In Dream Team-ul condus de pe banca de Johan Cruyff, Carles Rexach, Angel Vilda si Carles Naval au evoluat: Busquets – Sergi, Nadal, Nando, Soler – Amor, Eusebio, Goicoetxea, Begiristain – Stoicikov, Julio Salinas. In repriza a doua au mai intrat Popescu, Rivaldo, Hagi, Serna si Pizzi.

Selectionata mondiala, care i-a avut pe banca tehnica pe Bobby Robson si pe fostul selectioner al Bulgariei Dimitar Penev, a fost alcatuita din: Mihailov – Petrescu, Tommasi, Iordanov, Benarrivo – Lecikov, Balakov, Mancini, Kostadinov – Zamorano, Penev. Au mai evoluat: Angoy, Djalminha, Lombardo, Ivanov, Kiriakov si Kovalenko.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS