16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Sport pe scurt

Rednic cauta jucatori in Belgia / „Puriul“ a reamintit ieri despre cerintele lui pentru ca Universitatea sa-si atinga obiectivele sezonului 2004/2005: 90% din lotul actual sa ramina, aducerea unor jucatori de valoare pe care „ii vom stabili impreuna“, teren de antrenament. Despre meciul de miine cu FC Oradea, Rednic a punctat: „E timpul sa mai cistigam si noi!“ In privinta deplasarilor pe distante lungi cu autocarul, desi ar fi eficiente cele cu avionul, Badea a avut un raspuns original: „Pentru ca este mai bine cu autocarul!“ Rednic insa, indirect, a pus punctul pe „i“: „In sezonul urmator voi cere sa se faca deplasarile cu avionul“. Dupa partida de la Oradea, Mircea Rednic va da o fuga de doua zile in Belgia: „Merg pentru aparatura necesara salii de forta, dar si pentru unele discutii cu jucatori belgieni…“.

Buglea asteapta decizia clubului / Fundasul Universitatii, Stelian Buglea, se pregateste de doua saptamini singur, dar sub indrumarea preparatorului fizic Adrian Tudor. Buglea, adus in iarna de la Industria Sirmei Cimpia Turzii la Universitatea, nu a jucat nici un minut intr-un meci oficial si a fost exclus din lot de Mircea Rednic din cauza indisciplinei. „M-au judecat ca la Judecata de Apoi. Sint nevinovat, dar astept decizia clubului sa vad incotro o apuc“ a spus Buglea, care mai are trei ani de contract cu echipa din Banie.

Rednic vrea regulament de ordine interioara / Antrenorul Universitatii, Mircea Rednic, a spus ieri ca, incepind cu noua editie de campionat, se va introduce un regulament de ordine interioara la echipa craioveana, in care vor fi precizate obligatiile, drepturile, premierile si sanctiunile jucatorilor. „Va fi un regulament care va motiva jucatorii sa cistige fiecare meci, iar cine nu se va putea adapta sau cine nu va dori sa-l semneze este liber sa plece“, a afirmat „Puriul“. Presedintele Pavel Badea a fost in asentimentul lui Rednic, recunoscind ca Universitatea este deficitara in privinta problemelor organizatorice, desi a incercat sa remedieze o parte din ele de cind este conducatorul clubului.

Badea se va retrage oficial in meciul cu Steaua / Presedintele Pavel Badea a afirmat ca vrea sa evolueze in meciul cu Steaua, din penultima etapa, pentru a se retrage oficial din activitatea de jucator. „Ma antrenez de zor si sper sa prind lotul de 18 fotbalisti pentru jocul cu Steaua, care doresc sa fie ultimul din cariera mea“, s-a confesat „Badita“, a carui ultima aparitie intr-o partida oficiala s-a consumat tot impotriva echipei din Ghencea, in turul campionatului, cind a fost eliminat pentru o intrare dura la camerunezul Falemi. „Nu urmaresc sa ma razbun pentru acel meci din tur, ci vreau sa-mi fac retragerea impotriva unei echipe puternice, asa cum este Steaua. Regret acea intrare nepotrivita, mai ales ca eram si antrenorul echipei, dar se mai intimpla la fotbal“, a incheiat Badea subiectul retragerii sale.

Atmosfera destinsa la antrenamentul alb-albastrilor / Ultima sedinta de pregatire inaintea plecarii la Oradea s-a desfasurat ieri-dimineata, pe terenul secund al complexului „Ion Oblemenco“, Mircea Rednic insistind pe faza de atac, in speta combinatiile pe zona centrala cu evitarea jocului la ofsaid, incheiate cu suturi de la distanta. La antrenament au participat majoritatea jucatorilor, inclusiv Craciunescu si Claudiu Tudor, desi acestia nu sint inca apti de joc, doar Iordache, accidentat, fiind spectator la executiile colegilor sai. „Jordache“ nu s-a putut insa abtine de la anumite comentarii pe marginea unor suturi nereusite ale coechipierilor sai: „Bine ca mi-am luat masina din spatele portii ca mi-o distrugeati“. De asemenea, Vigariu s-a distrat pe seama unei pase a lui N’Jock. „Jerry, du-te inapoi in tara ta sa maninci radacini de copac“ a fost reactia lui Vigariu la executia camerunezului. Sa mai spunem ca fundasul Cosmin Moti a fost convocat de selectionerul reprezentativei de tineret, Nae Manea, pentru amicalul cu Bulgaria, care se va disputa pe 26 mai.

Alexandru Tudor ne arbitreaza la Oradea / Comisia Centrala a Arbitrilor a comunicat ieri brigazile care vor oficia astazi si miine la meciurile din cadrul etapei a 28-a a Diviziei A. Partida dintre FC Oradea si Universitatea Craiova, care se va disputa miine, de la ora 17.00, va fi arbitrata de Alexandru Tudor (central), Gelu Dimaca, Florin Stanescu (asistenti) si Vasile Balaj (rezerva). Observatorii intilnirii de pe stadionul „Municipal“ din Oradea vor fi Iosif Urs si Nicolae Grigorescu. Celelalte meciuri ale etapei a 28-a a Diviziei A se vor disputa dupa urmatorul program: astazi: FC Arges – Farul Constanta (ora 17.00, National TV); miine: Apulum Alba Iulia – Rapid (ora 16.00, Prima TV), Petrolul Ploiesti – Gloria Bistrita (ora 20.30, Prima TV), Steaua – FCM Bacau (ora 20.30, TVR 2), Poli AEK Timisoara – Dinamo (ora 20.30, Pro TV); duminica: Ceahlaul – FC Brasov (ora 17.00, National TV), FC National – Otelul Galati (ora 20.00, TVR 1).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS