14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAm ratat startul, dar ne-a salvat Plesan

Am ratat startul, dar ne-a salvat Plesan

„Poli“ AEK – „U“ Craiova 1-1

• Stadion „Dan Paltinisanu“, spectatori: 30.000.

• Au marcat: Bad ‘1 / Plesan ’63.

„Poli“: C. Grigore – A. Dumitru, Angheluta, Batrinu, Ir. Voicu, Balace – Buia (’64, Soltuz), Suleap, R. Stancu – Silvasan (’79, M. Oprea), Bad (’85, Balauru). Antrenor: Basarab Panduru.

„U“ Craiova: Guso – Bolohan (’33, Miclea), Daouda, Papura, Moti, L. Preda (’58, Borbely) – Stinga, Bundea, Plesan (’68, Lutu) – Njock, McBreen. Antrenor: Mircea Rednic.

• Au arbitrat: V. Anghelinei – M. Savaniu, I. Onicas.

• Observator: C. Costinescu, M. Stoenescu.

• Cartonase galbene: R. Stancu, A. Dumitru, Ir. Voicu, Suleap (2).

• Cartonas rosu: Suleap ’62.

Mircea Rednic a incercat sa-i surprinda pe cei de la „Poli“, incepind meciul de la Timisoara cu Stinga si cu McBreen titulari si lasindu-i pe banca pe Borbely si pe Vigariu. De asemenea, „Puriul“ l-a trimis in teren, inca din primul minut, pe Plesan, care nu avea nici macar 48 de ore de cind jucase in meciul Romania – Germania, mijlocasul Universitatii facind eforturi mari sa mentina ritmul.

Nici nu incepuse bine partida ca „Poli“ a si deschis scorul, o diagonala a lui Buia, care l-a depasit pe Bolohan, fiind interceptata de Bad, iar tinarul atacant timisorean a sutat pe sub Guso. Alb-albastrii au acuzat socul golului primit in debutul meciului si le-au permis timisorenilor sa atace periculos, dar Silvasan, scapat singur cu Guso, nu l-a putut invinge pe portarul Universitatii. Abia dupa 17 minute de la inceputul intilnirii, elevii lui Rednic si-au creat o faza cu adevarat periculoasa, C. Grigore opunindu-se cu succes sutului expediat, de la zece metri, de catre Stinga. Guso a avut, in continuare, mult de lucru, el reusind sa pareze suturile lui R. Stancu (’25), Buia (’26) si Batrinu (’30). In minutul 33, Rednic s-a vazut nevoit sa-l inlocuiasca pe Bolohan, care nu a fost in apele sale in partida de la Timisoara, cu Miclea, incercind astfel sa acopere „spartura“ care se crease pe partea dreapta a defesivei oltene. Primul mitan s-a incheiat cu o mare ocazie a Universitatii, Bundea sutind de la 15 metri putin peste poarta.

Debutul reprizei a doua a fost mai echilibrat, oltenii, mustruluiti la cabine de Mircea Rednic, facind eforturi mari sa restabileasca egalitatea pe tabela de marcaj. Dupa ce Stinga (’46) si Njock (’49) au trecut pe linga gol, timisorenii se puteau desprinde la 2-0, insa Buia a executat slab penaltiul obtinut de Balace, dupa un fault al lui Daouda, iar Guso a respins in corner (’58). Daca nu a fost 2-0, s-a facut, in schimb, 1-1, Plesan executind magistral o lovitura libera de la 25 de metri, mingea sutata de mijlocasul oltean oprindu-se in vinclul portii timisorene (’63). Lovitura libera din care Universitatea a egalat a fost dictata ca urmare a unui fault din spate facut de Suleap, mijlocasul timisorenilor fiind eliminat la aceasta faza, pentru primirea celui de-al doilea cartonas galben.

Din pacate, desi au jucat in superioritate numerica aproape o jumatate de ora, elevii lui Mircea Rednic nu au stiut sa-si fructifice acest avantaj, ratind astfel obtinerea celor trei puncte care le-ar fi permis sa abordeze cu mai multa incredere lupta pentru locul al treilea al clasamentului. Oricum, e bun si punctul luat la Timisoara, mai ales ca, trebuie sa recunoastem, Universitatea a prestat pe stadionul „Dan Paltinisanu“ cel mai slab joc al sau de la venirea pe banca tehnica a lui Mircea Rednic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS