15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIncepeti de la Timisoara!

Incepeti de la Timisoara!

„Poli“ AEK – „U“ Craiova

• Stadion „Dan Paltinisanu“, astazi, ora 20.30 (Prima TV).

• Formatii probabile:

„Poli“: C. Grigore – A. Dumitru, I. Voicu, Angheluta, Fl. Batrinu, Balace – Vancea, Buia, R. Stancu – Silvasan, Bad. Antrenor: Basarab Panduru.

„U“ Craiova: Guso – Daouda, Papura, Moti – Bolohan, Lutu (Vigariu), Plesan, Bundea, Borbely – Njock, Mc Breen.

• Vor arbitra: V. Anghelinei – M. Savaniu, I. Onicas. Rezerva: Z. Erdei.

• Observator: C. Costinescu, M. Stoenescu.

De citeva saptamini, oltenii nu concep altceva decit calificarea in Cupa UEFA, iar suporterii se si vad pregatindu-se pentru coregrafii europene. Este evident pentru toata lumea ca, de cind a fost instalat antrenor principal Mircea Rednic, Universitatea joaca altceva, parca a renascut din propria cenusa. Secretul? A spus-o chiar „Puriul“: increderea in fortele proprii si sanse de joc rezervate tuturor fotbalistilor. Rednic i-a mobilizat la maximum pe fotbalisti, i-a asezat inteligent in teren si i-a si platit pentru rezultate. N-are importanta din ce fonduri au fost banii, importanta a fost stratagema. Ca sa incheiem capitolul de laude, trebuie sa completam cu esentialul: echipa este artizanul acestei reveniri in forta.

Asta-seara, in Timisoara, oltenii au un nou examen, la fel de greu ca acela de la Brasov. Si „Poli“, dupa acel umilitor si neverosimil 1-8 cu Steaua, a renascut din propria cenusa, fapt dovedit in etapa trecuta, cind a cistigat pe terenul formatiei FCM Bacau, cu 0-1. De ce se tem acum oltenii? De ceea ce au demonstrat Buia et comp. la Bacau: atitudine pozitiva fata de joc, forta fizica si dispunere tactica adecvata.

Papura remarca forta echipei timisorene, cit si „valoarea“ celui de-al „12-lea titular“, publicul: „Daca nu vom pierde la Timisoara – si sper ca asa se va si intimpla – ne vom gindi apoi la locul trei. Oricum, meciul este foarte important pentru ambele echipe, iar „Poli“ se afla la +1 la «adevar», cu doar doua puncte mai putin decit noi“.

Oltenii au ajuns aseara in Timisoara, avindu-i pe Iordache, Murgan, Stoianof si Cl. Tudor indisponibili, dar disponibil pe „Beckham al Craiovei“, Mihaita Plesan. In lotul gazdelor, regasim sase fosti jucatori ai Universitatii: Florin Batrinu, Buia, Balace, Silvasan, R. Stancu, Suleap si doi de la fosta Extensiv: Vancea si Stoianov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS