16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGenerale, opreste-i pe nemti!

Generale, opreste-i pe nemti!

• Partida din aceasta seara incepe la ora 20.00 si va putea fi urmarita in direct pe TVR1 • Mutu, Pancu si Contra sint incerti • Rudi Völler a venit fara Wörns, Rahn si Klose

Romania – Germania

• Stadion „Giulesti“, miercuri, ora 20.00 (TVR 1 – direct)

• Formatii probabile:

Romania: Lobont – Stoican, Chivu, Iencsi, Rat – Fl. Petre, M. Radoi, Pancu (Plesan), Cernat – Ganea, Mutu (M. Niculae). Antrenor: A. Iordanescu.

Germania: Kahn – Ramelow, Nowotny, Baumann – Frings, Kehl, Ballack, Hamann, B. Schneider – Kuranyi, Neuville. Antrenor: R. Völler.

• Vor arbitra: Roberto Rosetti – Alessandro Stagnoli, Alessandro Griselli (toti din Italia). Rezerva: Augustus Constantin.

Romanii se chinuie cam de prin deceniul trecut sa aduca Germania la Bucuresti pentru un meci amical. Si iata ca, in aceasta seara, „tricolorii“ vor da piept cu Kahn, Frings, Ballack, Schneider, Kuranyi si Neuville, vedetele din lotul lui Rudi Völler.

Problemele lui Iordanescu

Selectionerul Romaniei, Anghel Iordanescu, se confrunta cu citeva probleme delicate de lot. Fundasul Cosmin Contra, pina nu demult titular indiscutabil in zona dreapta a apararii, trece printr-o perioada nefericita, el fiind rezerva la Atletico Madrid. La mijloc, Pancu este incert, valorosul fotbalist de la Besiktas jucind de mai multa vreme accidentat, desi medicii l-au sfatuit sa se opereze de menisc. Tot in linia mediana, Iordanescu s-a plins ca ii lipsesc solutiile pentru banda stinga, asa ca n-ar fi exclus ca acolo sa apara, ca improvizatie, Cernat, desi si olteanul Mihaita Plesan are sanse. Vedeta Romaniei, Adrian Mutu, are si el probleme de sanatate, plus ca, in atac, Ganea si Marius Niculae nu sint intr-o forma prea buna la echipele lor de club, Wolverhampton si, respectiv, Sporting Lisabona. Solutia vazuta de multi, „francezul“ Viorel Moldovan (marcatorul „tricolorilor“ in ultimele doua confruntari cu Germania, 1-1 in 1998, in Malta – amical, si 1-1 la CE 2000 ), ramine tare pe pozitii dupa ce a spus ca s-a retras definitiv din echipa nationala…

Scirtiie si „panzerele“

Specialistii din fotbalul mondial considera ca, in prezent, Germania are poate cea mai slaba trupa din istorie. Vedetele actuale, Kahn, Ballack sau Kuranyi sint departe de valoarea demonstrata cu ani in urma de celebrii Maier, Beckenbauer, Breitner, G. Müller, Rummeningge, Matthauss, Brehme, Klinsmann, Effenberg si, evident, Rudi Völler, antrenorul de astazi al Germaniei.

Apoi, la fel ca si Iordanescu, nici Völler nu are toti jucatorii valizi, fundasul Wörns, mijlocasul Rahn si atacantul Klose fiind indisponibili. Oricum, zona cea mai afectata a Germaniei pare atacul, acolo unde in ultimii ani nu au mai aparut golgheteri de mare valoare.

Atentie, sint nemti!

Totusi, Germania ramine Germania, indiferent de situatia existenta la un moment dat. Tocmai de aceea, oamenii lui Iordanescu trebuie sa se mobilizeze la maximum, oaspetii fiind recunoscuti drept niste tipi fara mila care, atunci cind sesizeaza ca adversarul nu se concentreaza, il umilesc.

Sa speram insa ca „tricolorii“ ne vor oferi o seara placuta pentru ca o victorie in fata Germaniei, chiar si intr-un meci amical, inseamna mult pentru oricine, dar mai ales pentru o echipa ca a noastra, aflata in reconstructie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS