17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHotii acoperite de regulament si... caracter

Hotii acoperite de regulament si… caracter

De fiecare data cind Dinamo primeste cite un penalti discutabil, sare tot Bucurestiul si-l scoate basma curata pe arbitru, invocind „acoperirea regulamentara“. Cam acelasi lucru se intimpla si cu Steaua, iar Rapidul ar avea parte de acelasi ajutor daca Becali si Copos n-ar fi ocupati, deocamdata, sa se lucreze reciproc.

La cum bate acum vintul, e limpede ca Dinamo nu are cum sa piarda campionatul. „Ciinii“ sint iubiti – nu neconditionat, fireste – de toata presa centrala si, din cite ne dam noi seama, chiar de Ion Craciunescu. Mai mult, avind parte de tot mai multe declaratii de dragoste din partea sefilor din „Stefan cel Mare“, banuim ca si presedintele Rapidului, Ioan Becali, mai sta in Giulesti doar pentru derbiul de peste doua etape cu Dinamo…

Din toata aceasta maimutareala, Universitatea poate avea de cistigat. Mai ales ca nu mai are nimic de impartit cu Dinamo, ca atunci sigur ar avea si de pierdut. Pai, cind Rednic zice ca vrea locul trei, stie el si alte „chestii“ pe care, oricum, nu va avea curajul sa le spuna. Spre exemplu, antrenorul oltenilor simte, ca si noi, ca Rapid nu va avea mari sanse in derbiul cu Dinamo din Giulesti, ca doar Giovanni are mai multa incredere in „Borcica“ (tipul de la Dinamo, nu ciinele Puriului de la Rapid) decit in Copos, alunecosul, plus ca si la dansuri din buric „Butelie“ din „Stefan cel Mare“ pare mai simpatic decit „Savarina“ de sub Podul Grant.

Probleme s-ar putea sa avem insa cu Nationalul lui Gino Iorgulescu, a sesizat bine Rednic, echipa nu este rea, are acelasi punctaj ca si noi, dispune de un antrenor tinar, ambitios si valoros (Cosmin Olaroiu), plus ca, amanunt deloc de neglijat, este din Bucuresti. Iar pentru simplul motiv ca are baza in „Cotroceni“ si nu in „Lunca Jiului“ din Banie, n-ar fi exclus ca bancarii sa dispuna la un moment dat de o mai buna „acoperire regulamentara“ in batalia pentru treapta a treia a podiumului…

• P.S. Dupa prestatia de la Farul – Dinamo (1-2), cind a decis invingatoarea acordind penalti in minutul 94, Sorin Corpodean nu numai ca a scapat de acuzatii, dar a fost scos si mare arbitru. Va mai amintiti insa strategia in ceea ce-l priveste pe Ionica Serea, arbitrul de la Dinamo – „U“ Craiova (2-1)? Ionica a judecat invers decit Corpodean un contact in careu, numai ca atunci in rolul lui Danciulescu era Vigariu, si penaltiul, daca se dadea, ar fi fost impotriva si nu pentru Dinamo. Ei, dupa ce Serea a recunoscut ca a gresit, i s-a inventat imediat o mare calitate: „Domnule, ce caracter curat are baiatul asta din Focsani“!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS