17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDoi copii teribili: Lutu si Raducanu

Doi copii teribili: Lutu si Raducanu

Vineri seara, Ionut Lutu a inscris doua goluri la vinclu, goluri de generic. Ultima oara a marcat pentru Universitatea in 2003, in sezonul 2002/2003 (meciul Universitatea – Sportul 3-0). Din motive pe care doar unii le cunosc, Lutu a cazut, intr-un fel, victima si a fost obligat sa paraseasca Bania. A ajuns in Giulesti, Mircea Rednic – cel care a insistat pentru legitimarea lui la Rapid – i-a acordata o sansa, l-a titularizat, dar Ionut n-a spart gura tirgului sub culorile visiniilor. O parte din iarna acestui an a petrecut-o in Cipru, dar, fire… autohtona, Lutu a vrut sa joace tot in Romania.

Si fiul risipitor a revenit la Universitatea, confruntindu-se cu o situatie aidoma celei de la Rapid (din 2003): i s-a dat sansa, dar „Surdul“, cum i se mai spune lui Ionut, n-a reusit sa-l convinga pe „Puriu“ ca merita sa fie titular. Joia trecuta, cu o seara inaintea meciului cu Petrolul, aflat si el la Nationalul din Banie, Lutu spunea: „Asta-i fotbalul. Ma pregatesc, sint altruist in teren, nu cum s-a insinuat ca in amicalul de la Caracal nu i-as fi dat pasa lui Randjelovici, trebuie sa vina si ziua mea. Eu respect deciziile antrenorului“. Si chiar a doua zi a venit si momentul lui Lutu: dupa „dubla“ lui Njock, au venit acele doua goluri senzationale ale lui Ionut, marcate in stil de mare meserias.

Vineri seara, Lutu n-a evoluat decit 35 de minute. La citeva mii de kilometri departare, alt oltean imbracat in „alb-albastru“, Claudiu Raducanu, uitat si el de multe etape pe banca de rezerve, a intrat in minutul 60 si a marcat, ca si Lutu, doua goluri. Doi olteni, doi jucatori intrati, intr-un fel, intr-un con de umbra. Luis Fernandez, antrenorul lui Espanol Barcelona, a declarat la conferinta de presa: „Acest roman e jucatorul care aduce golul“.

De cind a venit Rednic la Universitatea, Njock parea a fi „stranierul“ care aduce golul, dar, de vineri, a reaparut arma secreta. „A venit si ziua mea!“, spunea ieri Lutu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS