22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNu i-am batut, i-am distrus!

Nu i-am batut, i-am distrus!

„U“ Craiova – Petrolul 5-1

• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori – 20.000

• Au marcat: Bolohan ’8; Njock ’11, ’48; Lutu ’71, ’89 / Mihalache ’53

„U“ Craiova: Guso – Daouda, Papura, Moti – Bolohan, Vigariu (’55, Lutu), Plesan, Bundea, Borbely – Njock (’72, Ungureanu), McBreen (’62 Murgan). Antrenor: M. Rednic.

Petrolul: Zbarach – Dobre, Toporan (’72, Fodor), Mihart – Craciun, Todoran, V. Ghindaru (’46, Lita), D. Serban, Negoita – Mihalache, Dascalescu (’46, Costescu). Antrenor: F. Marin.

• Au arbitrat: M. Salomir – T. Constantinescu, I. Cojocaru

• Filmul golurilor: min. 8, 1-0: Bolohan a sutat incredibil in vinclul opus de la vreo 30 de metri, lateral dreapta; min. 11, 2-0: Njock l-a depasit pe Mihart ca in curtea scolii si a sutat din apropiere pe linga Zbarach; min. 48, 3-0: Njock, singur la 11 metri, a reusit sa plaseze pe linga portar; min. 53, 3-1: D. Serban a centrat de pe stinga, Guso a ezitat si Mihalache a reluat din apropiere in plasa; min. 71, 4-1: Lutu a sutat senzational la colt de la aproape 30 de metri, perpendicular pe poarta; min. 89, 5-1: Lutu a sutat in vinclu din marginea careului mare.

Oltenii au dorit neaparat sa-i aplice o corectie lui Florin Marin si au sfirsit umilindu-l. In total, Petrolul a stat in picioare vreun sfert de ora, sapte-opt minute la inceputul meciului si cam tot atit dupa ce s-a facut 3-1. In rest, Universitatea a evoluat dezinvolt, in stil de mare echipa.

Semnalul declansarii iuresului l-a dat Mugur Bolohan (’8), torpila acestuia, tintita in vinclu, avind asupra oaspetilor efectul unui croseu de KO. Din acel moment, prima repriza a fost dominata autoritar de craioveni si, spre norocul lor, oamenii lui „Flocea“ (ca sa respectam adevarul, si ei cu doua-trei contraatacuri periculoase la activ) n-au mai incasat decit un gol, opera excelentului Jeremie Njock.

Abia incepuse partea a doua si acelasi Njock a punctat din nou. Ai nostri s-au mai relaxat si, destul de repede, Mihalache ne-a amendat, marcind din fata lui Guso. Citeva minute, ploiestenii au lasat impresia ca isi pot reveni, dar, la un moment dat, s-a trezit Lutu. Practic, finalul a fost dominat de „Piticul Atomic“, cele doua goluri reusite de acesta fiind superbe. Si tabela de marcaj a ramas parca muta de admiratie, asa ca nici n-a mai reusit sa contabilizeze ultimul gol al oltenilor, raminind incremenita la 4-1.

Fluierul final al lui Salomir a declansat fiesta in tribune. Rednic a plecat la vestiare dansind de fericire, gindindu-se, probabil, la o noua dedicatie, iar Florin Marin a plecat greu de pe banca, ca un mosneag de 80 de ani. Fusese umilit, oltenii razbunindu-se pe el cu virf si indesat.

Njock s-a mai zbenguit zece minute

Eroul meciului de ieri, Jeremie Njock, a fost schimbat de Mircea Rednic in minutul 72. In acel moment tribuna olteana a explodat, chemindu-si idolul la „ordine“. Fericit, Njock a sprintat spre galerie, s-a imbratisat cu suporterii, a pozat cu fanii, a facut un tur de pista, apoi a aterizat pe banca de rezerve. Trecusera zece minute de la schimbarea sa.

„Lupii“ au intirziat si au „incasat-o“

Galeria Petrolului, peste o suta de „lupi galbeni“, a intirziat la stadion, dar, dupa ce a intrat, a prins „in direct“ golul al doilea al oltenilor. Nervosi din cauza rezultatului de la sfirsitul primei reprize, la pauza, suporterii ploiesteni au incercat sa se razbune pe jandarmi, dar cei care au „incasat-o“ au fost oaspetii.

„Flocea“ a fost injurat nonstop

De cind Florin Marin a iesit prima data din gura tunelului de la vestiare, un potop de injuraturi s-a abatut asupra principalului ploiestean. „Flocea“ a evitat sa reactioneze, dar nu i-a picat bine primirea de care a avut parte. In ceea ce priveste vestimentatia, Florin Marin nu s-a dezmintit. Desi afara era cald, „Flocea“ a fost imbracat ca la Polul Nord.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS