10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMax Mosley i-a nemultumit pe piloti

Max Mosley i-a nemultumit pe piloti

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) intentioneaza ca, incepind cu 2008, sa aduca o serie de modificari in Formula 1 pentru a „readuce farmecul de odinioara al acestei competitii“ si a oferi accesul unor echipe si piloti noi. In acest sens, FIA a inaintat o serie de propuneri celor zece echipe participante in Formula 1, solicitindu-le opiniile inainte de reuniunea Consiliului mondial al sportului cu motor din 30 iunie.

Max Mosley, presedintele FIA, crede ca aceste propuneri vor imbunatati spectaculozitatea curselor fara introducerea unor reguli artificiale. Printre aceste propuneri se afla cresterea numarului de echipe pentru asigurarea a 24 de monoposturi pe grila de start, fata de 20 in prezent, reducerea capacitatii motorului de 3 litri V10 la 2,4 litri V8, interzicerea utilizarii masinii de rezerva si impunerea unui singur furnizor de pneuri, fata de doi in prezent.

De asemenea, testele private vor fi reduse, limitate de numarul de kilometri parcursi mai degraba decit ca numar de zile, si va fi obligatorie instalarea in monoposturi a unui sistem electronic de control al FIA.

Montoya se opune limitarii vitezei

Pilotul columbian Juan Pablo Montoya (Williams-BMW) si-a manifestat opozitia fata de dorinta presedintelui Federatiei Internationale de Automobilism, Max Mosley, de limitare a vitezei in Formula 1. „Nu vreau sa merg mai incet. Daca cineva nu se simte capabil sa piloteze, nu are ce cauta in aceasta competitie. La Silverstone, am lovit un zid cu 280 km la ora si iata ca sint inca aici. Circuitele sint mai sigure, la fel si masinile. Atunci, ce se poate face mai mult? Sa se monteze, poate, scaune ejectabile in masini?“ a spus pilotul columbian, aflat la Imola cu ocazia Marelui Premiu al statului San Marino.

Cu afirmatiile columbianului au fost de acord si Michael Schumacher (Ferrari) si Mark Webber (Jaguar), reprezentantii Asociatiei Pilotilor, ambii fiind impotriva dorintei conducatorului FIA. „Nu cred ca in acest moment se impune o limitare a vitezei. O astfel de masura ar putea fi luata daca pilotii ar ajuge la limitele masinilor lor, insa acest lucru nu s-a intimplat deocamdata“, a comentat Schumacher, de sase ori campion mondial de F1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS