10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMiza mare, meci urit

Miza mare, meci urit

FC Porto – Deportivo 0-0

• Stadion „O Dragao“, spectatori: 52.000.

FC Porto: Baia – Paulo Ferreira, Jorge Costa, Carvalho, Nuno Valente – Alenicev (’46, Jankauskas), Costinha (’46, Mendes), Maniche, Deco – Carlos Alberto, McCarthy (’70, Marco Ferreira). Antrenor: Jose Mourinho.

Deportivo: Molina – Manuel Pablo, Naybet, Andrade, Romero – Victor (’87, Cesar), Sergio (’78, Duscher), Mauro Silva, Valeron, Luque (’45, Fran) – Pandiani. Antrenor: Javier Irureta.

• A arbitrat: Markus Merk (Germania).

• Cartonas rosu: Andrade ’86.

„La pomul laudat sa nu te duci cu sacul“, spune un vechi proverb, care caracterizeaza foarte bine partida de miercuri seara, de pe stadionul „O Dragao“ din Porto. Foarte apreciate dupa evolutiile lor spectaculoase din acest sezon al Ligii Campionilor, FC Porto si Deportivo La Coruna si-au dat cu firma in cap miercuri, cind au jucat inchistat, cu gindul doar la rezultat si la cele 20 de milioane de euro care le-ar reveni pentru calificarea in finala.

Taindu-le elanul creativ elevilor lor si impunindu-le o evolutie exterm de tacticizata, cei doi tehnicieni, Jose Mourinho si Javier Irureta, au omorit fotbalul, spre nemultumirea celor 52.000 de spectatori si a milioanelor de telespectatori din intreaga lume. Mai mult decit atit, jucatorii ambelor formatii au apelat la toate trucurile ieftine ale fotbalului (simulari, trageri de timp, sicanarea si lovirea adversarului fara minge etc.), punindu-l intr-o situatie ingrata pe arbitrul Markus Merk. „Fluierasul“ german a scapat pina la urma jocul din mina si a luat mai multe decizii ciudate, care au nemultumit ambele tabere, totul culminind cu eliminarea fundasului ibericilor Andrade, care l-a lovit in gluma pe adversarul, dar, in acelasi timp, conationalul si prietenul sau Deco, intr-o faza fara insemnatate.

Nu ne ramine decit sa speram ca, in mansa a doua, care se va disputa pe 4 mai, pe stadionul „El Riazor“, jucatorii echipelor Deportivo La Coruna si FC Porto nu vor mai juca „la ciupeala“, ci vor evolua cu acea bucurie caracteristica fotbalistilor latini, care i-a incintat intotdeauna pe suporteri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS