24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChelsea a fost ruinata la Monte Carlo

Chelsea a fost ruinata la Monte Carlo

AS Monaco – Chelsea 3-1

• Stadion „Louis II“, spectatori: 19.000.

• Au marcat: Prso ’17, Morientes ’77, Nonda ’83 / Crespo ’22.

AS Monaco: Roma – Ibarra, Rodriguez, Givet, Evra – Giuly (’83, Nonda), Zikos, Bernardi, Rothen (’89, Plasil) – Morientes, Prso (’57, E. Cisse). Antrenor: Didier Deschamps.

Chelsea: Ambrosio – Melchiot (’62, Hasselbaink), Terry, Desailly, Bridge – Parker (’69, Huth), Makelele, Lampard, Gronkjaer (’46, Veron) – Gudjohnsen, Crespo. Antrenor: Claudio Ranieri.

• A arbitrat: Urs Meier (Elvetia).

• Cartonas rosu: Zikos ’53.

Marile echipe ale Europei nu prea iau in serios trupa antrenata de Didier Deschamps, careia ii convine aceasta postura. Dupa ce, in sferturile de finala, Real Madrid s-a vazut eliminata de AS Monaco, marti seara, in prima mansa a semifinalelor, a fost rindul unei alte grupari foarte bogate, Chelsea Londra, sa se recunoasca invinsa de formatia din Principat, care, la inceputul sezonului, a fost retrogradata, pentru o scurta perioada, in liga a doua franceza din cauza problemelor financiare. In ciuda acestor probleme, vedetele gruparii din Monte Carlo – Giuly, Rothen, Prso, Nonda – au refuzat ofertele tentante de transfer, alegind sa ramina alaturi de antrenorul Didier Deschamps. De fapt, tehnicianul francez se bazeaza foarte mult pe extraordinara coeziune a lotului sau, care a dat dovada de soliditate in multe momente dificile.

Fotbalistii echipei Chelsea nu au fost scutiti de astfel de probleme, patronul clubului londonez, Roman Abramovici, avind o avere evaluata la 13 miliarde de euro. Mai mult decit atit, „tarul“ rus le-a promis „supusilor“ sai o prima de un milion de euro pentru fiecare, in cazul in care Chelsea va cistiga Liga Campionilor. Gindindu-se, probabil, pe ce o sa cheltuiasca atitia bani, elevii lui Ranieri i-au privit de sus pe „descultii“ din Principat si acest lucru i-a costat foarte scump.

AS Monaco a controlat cu autoritate debutul meciului, supunind poarta lui Ambrosio unui adevarat asediu. In cele din urma, defensiva condusa de batrinul Desailly a cedat, Prso fructificind cu capul, din mijlocul careului mare, o centrare din lovitura libera de pe stinga a lui Rothen, care nu a putut fi interceptata de Crespo (’17). Dupa numai cinci minute, Crespo si-a rascumparat greseala de la golul primit de Chelsea, finalizind de la sapte metri o centrare a lui Gudjohnsen, care a evitat inteligent pasul la ofsaid facut de monegasci.

Treptat, jocul s-a echilibrat, ambele formatii asteptind greseala adversarei pentru a da lovitura decisiva. In minutul 53, cind, in urma unui conflict cu Makelele, Zikos a fost eliminat de pe teren, se parea ca echipa londoneza, care se afla in superioritate numerica, nu va avea nici o problema sa cistige partida. Elevii lui Didier Deschamps au strins insa rindurile si au jucat mai agresiv, surprinzindu-i pe londonezi, care si-au vazut prea devreme sacii in caruta. In inferioritate numerica, AS Monaco a reusit sa mai inscrie de doua ori, prin Morientes (’77), care a finalizat un contraatac rapid initiat de Evra si continuat de Giuly, si prin Shabani Nonda (’83), care l-a invins pe Ambrosio la doar 18 secunde dupa ce a fost introdus pe teren de antrenorul Deschamps.

Desi, dupa rezultatele incredibile inregistrate in sferturi, nimeni nu se mai incumeta sa dea un pronostic in privinta cistigatoarei dublei manse dintre Chelsea si Monaco, totusi, putem spune ca echipa din Principat are prima sansa sa se califice in finala. Mansa a doua a acestei semifinale este programata pe 5 mai, la Londra, meci in care speram ca va juca si Adrian Mutu, care marti seara nu a fost utilizat de Claudio Ranieri, fiind doar rezerva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS