8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Sa-l credem?

Nu este neaparat nevoie ca George Copos sa-l fi sunat direct pe Rednic si sa-i propuna revenirea la Rapid. Mesajul i l-ar fi putut transmite chiar Dinu Gheorghe, un tip puternic, prieten cu Copos si Rednic, plecat din Giulesti cam in aceeasi perioada cu „Puriul“, adica dupa sosirea lui Giovanni Becali.

Sa recunoastem, in situatia actuala din Giulesti, Copos, sau oricine s-ar gindi serios la redresarea echipei, l-ar cauta pe Rednic. Nu pentru ca acesta ar fi un superantrenor, poate nici nu avem asa ceva in Romania, ci pentru ca „Puriul“ ar sti pe ce butoane sa apese, secretul mostenindu-l de la mentorul sau, Mircea Lucescu. Apoi, adus recent in Giulesti, Hizo nu reprezinta in nici un caz o solutie pe termen lung. El este mai degraba pompierul de serviciu al lui Copos. Este chemat sa stinga focul, nu sa mai salveze ceva. A mai facut-o de citeva ori si, dupa ce locul a fost curatat, a venit alt antrenor sa reconstruiasca.

N-avem motive sa nu-l credem (dar nici sa-l credem!) pe Mircea Rednic cind spune ca respectiva oferta este o bazaconie. In fond, este om, are si el secrete, iar viitorul si-l face singur. Totusi, daca s-ar intimpla ca George Copos sa-i ofere 150.000 de euro, plus niste despagubiri meritate de antrenor dupa demiterea prosteasca din iarna, mi-e greu sa cred ca Rednic ar rezista.

Dar poate ca Bania s-a mai desteptat si va sti sa-si pastreze oamenii de care are nevoie. Iar pina acum, Rednic a demonstrat ca este antrenorul potrivit pentru Universitatea, chit ca la victorii se bucura uneori peste masura si de aceea face infringerile mai amare decit este cazul.

Sa fim seriosi, daca George Copos inca nu i-a facut vreo propunere lui Rednic, i-o va face cu siguranta in saptaminile urmatoare. Si atunci, in functie de raspunsul „Puriului“, vom vedea care este rolul sau principal in Banie: antrenor de cursa lunga sau agent electoral cu misiune pe termen scurt?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS