12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomania va avea meci usor cu Canada

Romania va avea meci usor cu Canada

Echipa de Cupa Davis a Romaniei va intilni, pe teren propriu, echipa Canadei, in barajul pentru raminerea in Grupa Mondiala a competitiei. Echipa romana va intilni, in premiera, Canada.

Intre primul tur al Cupei Davis, tenismenii romani au pierdut in fata Elvetiei, scor 2-3, in timp ce Canada a fost intrecuta, cu 4-1, de catre Olanda.

Jucatori necunoscuti in echipa Canadei

Echipa canadiana este formata din Simon Larose (26 de ani, numarul 196 ATP Entry Ranking), Frank Dancevic (20 de ani, numarul 194 ATP Entry Ranking), Frederic Niemeyer (28 de ani, numarul 141 ATP Entry Ranking) si Daniel Nestor (32 de ani, numarul 514 ATP Entry Ranking). Dintre acestia, numai Daniel Nestor a intilnit un jucator roman, pe Andrei Pavel, in anul 2000, la Wimbledon, cind a fost invins de numarul unu al Romaniei cu scorul de 7-6, 7-5, 4-6, 6-0.

La dublu, Daniel Nestor ocupa un excelent loc 9 in clasamentul ATP, cu 3.475 de puncte, in timp ce Niemeyer este pe 250, Larose pe 292, iar Dancevic pe 349. In februarie, singurul punct al Canadei in disputa cu Olanda a fost realizat chiar la dublu, de Nestor si Niemeyer, in dauna perechii Paul Haarhuis / Martin Verkerk, care a abandonat in setul doi, la scorul de 7-6 (10), 1-0 pentru nord-americani.

La simplu, Olanda a cistigat cele patru meciuri, prin Sjeng Schalken, 6-3, 5-7, 6-2, 6-1 cu Dancevic si 6-2, 7-5 cu Larose, si prin Martin Verkerk, 6-4, 7-6 (9), 4-6, 6-3 cu Larose si 6-7 (5), 6-2, 7-5, 6-3 cu Dancevic.

Segarceanu crede ca sintem favoriti

Antrenorul echipei nationale de Cupa Davis, Florin Segarceanu, a spus ca tragerea la sorti a meciurilor de baraj pentru accederea in Grupa Mondiala a fost favorabila reprezentativei Romaniei. „A fost o tragere favorabila echipei noastre, pentru ca jucam acasa, iar Canada, desi are o echipa valoroasa, nu este alcatuita din nume sonore. Singurul jucator cunoscut este Daniel Nestor“, a spus Segarceanu.

El a precizat ca jucatorii pe care se bazeaza pentru meciul de simplu sint Andrei Pavel si Victor Hanescu, iar pentru partida de dublu ii are in vedere si pe Horia Tecau si Florin Mergea. Florin Segarceanu a mentionat ca partida se va disputa pe zgura, la Arenele BNR.

Meciurile de baraj

Tabloul meciurilor de baraj este urmatorul: Australia – Maroc, Chile – Japonia, Croatia – Belgia, Paraguay- Cehia, Slovacia – Germania, Austria – Marea Britanie, Romania – Canada, Rusia – Thailanda. Partidele se vor desfasura in perioada 24-26 septembrie, pe terenul primelor reprezentative. Cistigatoarele vor promova (ramine) in Grupa Mondiala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS