3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii l-au razbunat pe Rednic cu virf si indesat!

Oltenii l-au razbunat pe Rednic cu virf si indesat!

Dupa meci, Dan Petrescu si-a dat demisia

„U“ Craiova – Rapid 3-1

• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori 22.000.

• Au marcat: Borbely ‘6, Plesan ‘9 (p), Njock ’44 / S. Ilie ’25 (p)

„U“ Craiova: Guso – Daouda, Papura, Moti – Bolohan, Vigariu, Bundea, Plesan (’84, Murgan), Preda – Njock (’67, McBreen), Borbely (’80, Lutu). Antrenor: Mircea Rednic.

Rapid: Dolha – Galamaz, Perja (’20, R. Nita), Rada – Badoi, V. Negru (’46, Bordeanu), Maftei, Godfroid, I. Stancu (’61, Vasilache) – Ziyati, S. Ilie. Antrenor: Dan Petrescu.

• Au arbitrat: S. Corpodean – Cr. Nica, M. Savaniu.

• Observatori: D. Mihalache si I. Craciunescu.

• Cartonase galbene: Moti / Maftei, Godfroid.

• Filmul golurilor: 1-0, min. 6: centrare ideala a lui Vigariu, Borbely, de linga Badoi, a reluat, de la opt metri, in plasa; 2-0, min. 9: I. Stancu l-a tras de tricou pe Vigariu si penaltiul acordat a fost transformat de Plesan; 2-1, min. 25: intr-o invalmaseala in careu, Njock este creditat de Corpodean ca fiind autorul unui fault, iar Sabin Ilie transforma penaltiul; 3-1, min. 44: Borbely a strecurat un balon in fata portii nefericitului Dolha, iar Njock, din apropiere, a trimis in plasa, printre picioarele acestuia.

Intotdeauna un derbi stirneste pasiuni si orgolii, in disputa implicindu-se nu numai jucatorii si antrenorii, dar si cei de pe „margine“: spectatori, oficiali. Asa a fost si ieri, o partida asteptata cu sufletul la gura si, pentru ca Bania sa nu ia foc – asa cum au titrat mass-media -, a venit ploaia cu o ora inainte de start, terenul de joc influentind astfel desfasurarea ostilitatilor.

Ultima victorie a oltenilor pe teren propriu in fata Rapidului a fost in campionatul 1999/2000 (2-0), confruntarea de ieri avind o presiune in plus, deoarece Mircea Rednic, demis fara nici un motiv de la cirma tehnica a Rapidului (aidoma lui Piturca de la nationala), avea de luat o revansa fata de Copos.

Din start trebuie spus ca Rednic si Petrescu, antrenori ambitiosi si talentati, au pregatit in mod diferit derbiul de ieri, extrem de important mai ales pentru oaspeti. Diferenta a fost facuta de cei care au intrat pe „Ion Oblemenco“. „Puriul“ a stiut ce pot fostii lui elevi, de aceea ei n-au reusit ieri sa-l surprinda, chiar daca sub conducerea „Bursucului“ Rapidul a suferit, de la meci la meci, unele modificari fata de tur.

Giulestenii au avut ieri antrenorul in tribuna (suspendat de Comisia de Disciplina din cadrul Comisiei Tehnice a FRF), in timp ce in tribune oltenii l-au avut ieri pe cel de-al 12-lea „titular“, SUPORTERII.

Surpriza Borbely

Inceputul meciului a fost de-a dreptul fulminant. Inspirat, Rednic l-a titularizat din primul minut pe masivul atacant Borbely si acesta a deschis scorul (min. 6), aruncind in aer stadionul „Ion Oblemenco“! Peste doar trei minute, morisca olteana a rasucit cum a vrut apararea oaspetilor, incapabila de reactie la reusitele gazdelor, si ex-craioveanul I. Stancu l-a tras de tricou, in careu, pe Vigariu, iar Plesan a transformat penaltiul acordat.

Probabil ca nici lui Rednic nu-i venea sa creada, 2-0 in minutul noua. Putea fi chiar 3-0, cind Vigariu a trimis o bomba (’14) pe linga spatiul portii. Surprinzator, oltenii pareau multumiti de acest scor, iar Rapidul a iesit, destul de tirziu, la atac. Sabin Ilie a inscris, dar dintr-un penalti acordat usor de exigentul arbitru Corpodean, la capatul unei faze la care nu toti ar fi indicat punctul cu var (’25), Njock, autorul infractiunii, afirmind dupa meci ca nu ar fi faultat in careu.

La pauza, diferenta este tot de doua goluri, Njock marcind printre picioarele lui Dolha, la o pasa excelenta a lui Borbely, 3-0 (’44).

Repriza a doua n-a mai avut „sarea si piperul“ fotbalului, adica golul. Totusi, citeva oportunitati de a modifica tabela de marcaj au existat, dar R. Nita (’67) si Daouda (’70 si ’72) n-au reusit finalizarea. Cea mai mare ocazie a irosit-o insa Sabin Ilie, sutul acestuia – dintr-o lovitura libera de la aproape 30 m – fiind senzational respins de Guso (’74). Emotii ne-a mai dat Badoi (’86) si… cam atit.

Finalul a fost unul de uzura, destul de nervos si cu un Corpodean indulgent cu Rapidul. Victorios, Rednic si-a manifestat bucuria inclusiv inspre tribuna oficiala, in timp ce galeria Rapidului scanda simplu si la obiect: „Demisia! Demisia!“, ceea ce, imediat dupa meci, s-a si intimplat. Universitatea? Un joc spectaculos la inceput, apoi unul pragmatic, Rednic stiind sa-si arate …stiinta jocului, iar meritul acestei victorii revine, de fapt, ECHIPEI. „Nu consider ca o victorie ar fi o razbunare a mea“, a fost auzit inainte de meci Mircea Rednic, dar acest 3-1 este o RAZBUNARE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS