16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDerbi oltenesc la Tirgu Jiu

Derbi oltenesc la Tirgu Jiu

Pandurii – FC Craiova

• Stadion „Municipal“, astazii, ora 17.00

• Formatii probabile:

Pandurii: Lung – Mauta, Nicola, Radoi – Popete, Arcanu, Nica, Ursu, I. Stefan – A. Popescu, Vintilescu. Antrenor: Emil Sandoi.

FC Craiova: Bornescu – Ciuca, Stoica, Vodita – Totoroata, Dina, Saceanu, Velcovici, Corneanu – Mitrita, Scarlat. Director tehnic: Nicolae Ungureanu.

• Vor arbitra: H. Abrudan – Cl. Tripa, B. Velicu.

• Observator: F. Domide.

Pe stadionul „Municipal“ din Tirgu Jiu se disputa astazi un veritabil derbi oltenesc, Pandurii urmind sa primeasca vizita lui FC Craiova. In clasament, diferenta dintre cele doua echipe este imensa, dar pe teren ambitiile sint mari. In tur, craiovenii i-au incurcat pe gorjeni, reusind un 1-1 care i-a indepartat de liderul Sportul. Astazi insa oaspetii se prezinta intr-o formula schimbata si au ca obiectiv mentinerea in liga secunda si formarea unei trupe competitive, in timp ce gazdele, care au anuntat de curind ca nu se mai gindesc la promovare, joaca la victorie „numai pentru bani“.

„Pandurii“ lui Emil Sandoi au revenit dupa sarbatorile pascale, luni dupa-amiaza, direct in cantonamentul de la hotel Sport si au efectuat doua antrenamente usoare, ambele programate la ora meciului. Tehnicianul gorjenilor are la dispozitie intreg lotul, cu exceptia celor doi jucatori mai vechi accidentati, Trofin si Buca.

In partida de astazi, fotbalistii din Tirgu Jiu vor incerca sa-si pastreze invincibilitatea pe teren propriu, fiind singura echipa din Divizia B care nu a pierdut in acest campionat nici un punct acasa. Victoria este absolut necesara pentru gazde, in speranta ca diferenta de sapte puncte care o desparte pe Pandurii de Sportul Studentesc s-ar putea reduce daca „studentii“ nu vor reusi sa invinga la Tirgoviste. Desi au declarat ca renunta la obiectivul care viza promovarea, conducerea echipei Pandurii mai spera ca formatia lui Vasile Siman va mai pierde suficiente puncte pentru ca meciul direct dintre ocupantele primelor doua pozitii sa decida promovarea in primul esalon.

Craiovenii vin sa nu piarda

De partea cealalta, cu o singura infringere in acest retur de campionat (0-1, la Bucuresti, cu Juventus), craiovenii se afla astazi in fata celui mai puternic adversar de pina acum. „Este un meci foarte greu, cu o echipa redutabila. Cu toate acestea, vrem un rezultat cit mai bun, mai ales ca ei au declarat ca au renuntat la promovare. Diferenta dintre cele doua echipe este extrem de mare, 21 de puncte, ce sa mai vorbim de «adevar», unde ei au +15, iar noi -9. Vom incerca sa diminuam din acest pasiv, mai ales ca si simbata jucam in deplasare, la Fieni, unde trebuie neaparat sa cistigam“, a spus presedintele lui FC Craiova, Jean Nitulescu, care a mai precizat ca echipa este pe drumul cel bun, dar ca inca mai sint multe lucruri de pus la punct.

Craiovenii au plecat spre Tirgu Jiu ieri dupa-amiaza, cazindu-se la hotel Gorjul, in lot neexistind probleme cu suspendari sau accidentari. Doar capitanul Cristescu acuza unele dureri la genunchi, el fiind singurul indisponibil pentru confruntarea de astazi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS