17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSchimbarea la fata a Universitatii

Schimbarea la fata a Universitatii

• Rednic a reusit sa refaca spiritul de echipa al oltenilor • „Puriul“ mai are insa nevoie de timp pentru a-si pune in aplicare conceptia tactica

FC Brasov 2

„U“ Craiova 3

• Stadion „Silviu Ploiesteanu“, spectatori: 6.000.

• Au marcat: L. Preda ’18-autogol, Stere ’25 / Njock ’49, ’84, Bundea ’85.

FC Brasov: Marc 5 – Balint 5; Bodea 5; M. Constantin 5 – Keca 5 (’62, Onofras 5); Isaila 6; Stere 6; Cocan 5 (’87, Fl. Stinga); Sarmasan 5,5 – Buga 5,5; Surdu 5 (’81, Coman). Antrenor: R. Lucescu.

„U“ Craiova: Guso 7,5 – Daouda 6; Papura 6; Moti 6 – Bolohan 6; Bundea 7; Plesan 6 (’65, Vigariu 6,5); O. Stinga 6 (’52, Lutu 6), L. Preda 5,5 – Njock 8; McBreen 5,5 (’52, Borbely 6). Antrenor: M. Rednic.

• Au arbitrat: S. Altmayer 6 – A. Onita 6,5; Ed. Ungureanu 6,5. Rezerva: I. Rosu.

• Observatori: Valentin Alexandru, Mircea Nesu.

• Cartonase galbene: M. Constantin, Bodea, Surdu / Bolohan, Stinga, Borbely, Moti.

Marele merit al antrenorului Mircea Rednic este ca a reusit sa le insufle alb-albastrilor atitudinea de invingatori, pe care jucatorii Universitatii o pierdusera in „era Napoli“. Chiar si atunci cind echipa din Banie era condusa cu 2-0, „Puriul“ a crezut in victorie, „la fel cum cei 18 nebuni de la La Coruna au crezut ca se pot califica in fata Milanului“. Molipsiti de optimismul antrenorului lor, alb-albastrii au jucat cu entuziasm in partea a doua a intilnirii de la Brasov, reusind sa intoarca rezultatul de la 0-2, la 3-2.

Universitatea a evoluat fara vlaga in prima repriza, facind cu greu fata atacurilor in valuri ale elevilor lui Razvan Lucescu. Insuficient sustinuti de mijlocasi, fundasii olteni au fost depasiti de multe ori, doar forma de exceptie a portarului Guso facind ca scorul sa nu ia proportii. In debutul meciului, goal-keeper-ul Universitatii si-a salvat echipa de la trei goluri ca si facute, respingind suturile lui Balint (‘3), Cocan (‘6) si Buga (’17). Guso a ramas insa fara replica la executia coechipierului sau Laurentiu Preda, care, incercind sa respinga o centrare din corner, si-a deviat balonul in propria poarta (’18). Surprinzator, in locul obisnuitelor reprosuri, Preda a fost incurajat de colegii sai, demonstrindu-se astfel ca a fost refacuta coeziunea din lotul oltean.

Din pacate, jocul alb-albastrilor a continuat sa scirtiie, iar brasovenii si-au majorat avantajul prin Stere, care a finalizat cu un sut plasat de la marginea careului mare, o actiune rapida purtata pe partea dreapta (’25). Isaila (’27, ’37) si Buga (’30) au trecut pe linga 3-0, in timp ce craiovenii au avut o singura ocazie de gol, mingea expediata cu capul de McBreen fiind respinsa de sub transversala de Marc (’23). In minutul 44, Stiinta trebuia sa beneficieze de un penalti, dar arbitrul Altmayer s-a facut ca nu observa cum Bodea l-a tras de tricou, in careu, pe Njock.

Dupa pauza, am vazut o alta fata a Universitatii. Impulsionati de excelentul tactician si psiholog Mircea Rednic, alb-albastrii au jucat mai direct si mai incisiv, masindu-si adversarii in jurul portii lui Marc. In urma unei faze indelung exersate la antrenamente, Njock a redus din diferenta in minutul 49, reluind sub transversala, din marginea careului mic, mingea centrata la coltul lung de Bundea si recentrata cu capul de Papura. Cele doua echipe au continuat sa joace cu garda jos, Isaila (’69), respectiv Daouda (’50) si Vigariu (’70) irosind bune oportunitati de a marca.

Ultimele zece minute ale partidei au apartinut alb-albastrilor, care si-au stapinit mai bine nervii si, in consecinta, au avut o mai mare claritate a actiunilor ofensive. Njock a readus egalitatea pe tabela de marcaj in minutul 84, reluind cu capul, de la sapte metri, centrarea de pe dreapta a lui Bolohan, iar, dupa numai un minut, Bundea a declansat nebunia in tabara oltenilor, finalizind, cu un sut plasat de la opt metri, centrarea de pe stinga a lui Borbely, care a continuat inteligent un contraatac rapid.

Multe lucruri s-au indreptat la Universitatea de la venirea lui Mircea Rednic, dar cea mai importanta schimbare s-a facut la nivel psihologic, spiritul de echipa reaparind in lotul oltenilor. „Puriul“ mai are insa de pus la punct unele detalii ale evolutiei trupei sale, mecanismul de joc al Universitatii nefiind inca bine uns. Daca schimbarea de mentalitate s-a facut destul de repede, alb-albastri mai au nevoie de timp pentru a aplica noua conceptie tactica impusa de Rednic. Uneori, insa, timpul nu mai are rabdare. Si nici suporterii…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS