15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanca Ana Maria Brinza a luat aurul

Craioveanca Ana Maria Brinza a luat aurul

Pina acum, singurele medalii ale delegatiei Romaniei au fost obtinute de sportivi care se pregatesc la Centrul Olimpic din Banie

In aceasta saptamina, la Plovdiv (Bulgaria), continua Campionatele Mondiale de scrima pentru juniori si cadeti, individual si pe echipe, competitie care a adunat la start elita mondiala a probelor. Craiova a fost reprezentata de patru sportivi de la CSM – LPS, Alin Mitrica si Roxana Lazar, la cadeti, si Loredana Iordachioiu si Oana Puiu, la juniori. Alaturi de acestia insa, in competitie s-au mai prezentat si alti spadasini care se pregatesc in Banie, la Centrul Olimpic, sub indrumarea antrenorilor craioveni Dumitru Popescu si Dan Podeanu, dar care reprezinta alte cluburi din tara.

Cea mai mare performanta pina acum a obtinut-o craioveanca Ana Maria Brinza (legitimata la Steaua Bucuresti), campioana mondiala si europeana de juniori, care a reusit sa se impuna si in acest concurs, cistigind medalia de aur. In finala, Ana Maria a dispus de italianca Bianca Del Carretto cu scorul de 15-14. Pina in ultimul act al competitiei, sportiva a intrecut in ordine in faza eliminatorie: 15-6 cu Kelley Hurley (SUA), 15-8 cu poloneza Dorota Woroniecka, 15-13 cu Luo Xiaojuan (China), in optimi, 15-7 cu Beate Christmann (Germania), in sferturi, si 15-8 cu Nathalie Moellhausen, in semifinale.

Daca medalia de argint a revenit italiencei Del Carretto, bronzul a fost adjudecat de o alta italianca, Moellhausen, si de reprezentanta Chinei, Tan Li. O alta componenta a Stelei, Simona Alexandru, s-a clasat pe locul 18.

Aurul obtinut de Brinza este a doua medalie de pina acum a delegatiei Romaniei la CM, dupa argintul izbutit de constanteanul Cosmin Kortian, la spada masculin cadeti, ambii sportivi pregatindu-se la COS din Craiova.

„Este un rezultat

exceptional“

Despre succesul obtinut de Ana Maria Brinza, Mircea Alecu, coordonatorul Centrului Olimpic de Spada din Banie, a spus: „Este un rezultat exceptional. Sa iesi de trei ori campioana mondiala, chiar si la juniori, este extraordinar pentru virsta sa. Nu stiu daca vreo alta sportiva din tara a mai reusit o asemenea performanta. Pentru ea va urma acum turneul calificativ pentru JO de la Atena si spun ca are sanse mari sa ajunga la Olimpiada“.

Dintre spadasinii craioveni prezenti in competitie, Loredana Iordachioiu, vicecampioana europeana, a terminat pe locul 25, in timp ce Oana Puiu, si ea detinatoare a unui titlu european pe echipe, va intra astazi in concurs.

In ceea ce priveste cadetii craioveni, acestia s-au intors deja acasa, dupa ce au intrat doar pe tabloul de 32, Alin Mitrica terminind in final pe pozitia a 41-a, iar Roxana Lazar, pe locul 20.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS