8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu a cistigat confruntarea cu Hagi

Lucescu a cistigat confruntarea cu Hagi

Golurile „vulturilor“ au fost reusite de cei doi internationali romani, Pancu si Adi Ilie

Mult asteptatul duel al tehnicienilor romani din Turcia s-a incheiat cu victoria mai experimentatului Lucescu, care a reusit cu Besiktas o victorie importanta chiar in fieful Galatei lui Hagi. Meciul a fost destul de spectaculos, gazdele dovedind o foarte mare ambitie. Dirijati de pe margine de Gica Hagi, jucatorii Galatei au muncit mult, reusind sa treaca in avantaj in urma unei faze confuze, in care, dupa un fault la portar, Orhan Ak a trimis spre poarta, mingea depasind linia portii dupa ce a fost atinsa si de un fotbalist de la Besiktas.

„Vulturii“ au reusit egalarea in urma unui penalti usor acordat de centralul Ali Aydin, la o tinere de tricou asupra lui Ahmed Hasan. Lovitura de pedeapsa a fost transformata in stil de mare jucator de Pancu (’55), care a dovedit singe rece trimitind lobat pe centrul portii, spre disperarea lui Hagi.

Victoria trupei lui Lucescu a fost adusa de celalalt roman al echipei, Adrian Ilie, care a intrat pe teren in minutul 71, in locul lui Antonio Zago, si a marcat in minutul 88, tot din penalti.

La Galata, mijlocasul Ovidiu Petre a jucat pina in minutul 84, cind a fost schimbat cu Elvir Balici, iar atacantul Florin Bratu nu a fost folosit.

Lucescu: „Este cea mai dureroasa victorie“

Dupa meci, tehnicianul lui Besiktas, Mircea Lucescu, a afirmat ca victoria in fata Galatei lui Hagi este cea mai dureroasa pe care a obtinut-o vreodata. „Este cea mai dureroasa victorie pe care am obtinut-o vreodata. Acest rezultat este trist in special pentru Hagi si Galata. Echipa Galatasaray, care a dorit sa aduca prin Hagi o nou suflu, s-a luptat pentru a invinge. Am vazut ca jucatorilor acestei formatii le-a revenit vechea determinare. Au si lacune, dar este normal. Vreau insa sa ii felicit pe Hagi si pe jucatorii lui Galatasaray. Ei au jucat cel putin cu la fel de mult suflet ca si noi“, a spus Lucescu.

„Il Luce“ a mai mentionat ca echipa sa trebuie sa cistige toate meciurile pentru a mai spera la titlu. „Daca am fi pierdut acest joc, ne-ar fi fost greu sa revenim in aceeasi pozitie. Mai avem sase partide si vrem sa obtinem numai victorii“, a afirmat Lucescu, care considera ca victoria echipei sale este meritata, tinind cont de faptul ca Sergen, Ronaldo si Kaan Dobra nu au putut evolua.

Tehnicianul roman a evitat insa sa comenteze prestatia arbitrului Ali Aydin. „In campionat, sansele ar trebui sa fie egale. Perceptia oamenilor s-a schimbat dupa rezultatele slabe pe care le-am inregistrat si ghinionul pe care l-am avut. Am gresit si noi, dar nu aveam puterea sa reactionam“, a precizat Mircea Lucescu. Acesta nu a raspuns nici atunci cind un jurnalist l-a intrebat, in timpul conferintei de presa, daca a dat mina cu Hagi dupa meci, calificind intrebarea drept provocatoare.

Hagi spune ca ar fi meritat sa cistige

De partea cealalta, directorul tehnic al Galatei, Gheorghe Hagi, si-a felicitat jucatorii pentru felul cum au evoluat si s-a declarat multumit de faptul ca este antrenorul lor. „Nu vreau sa fac referiri la arbitru. Pe teren s-a vazut doar echipa Galatasaray. In a doua repriza ar fi trebuit sa ni se acorde un penalti, dupa faultul asupra lui Umit Karan. Pe mine ma intereseaza jocul echipei mele si voi vorbi doar despre ea. Voi continua sa gindesc pozitiv“, a spus Hagi.

„Regele“ a mai mentionat ca Galatasaray ar fi meritat o victorie. „Asa este insa fotbalul. Sintem pe drumul cel bun. Va fi dificil, dar, din punct de vedere psihic, increderea in propriile forte ne-a revenit. Imi pare rau de eforturile pe care le-au facut jucatorii mei“, a completat Gica Hagi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS