13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBine ca baturam si noi!

Bine ca baturam si noi!

„U“ Craiova – Farul 1-0

• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 10.000.

• A marcat: Njock ’67.

„U“ Craiova: Guso 6 – Daouda 6; Papura 6,5; Murgan 5 (’22, Preda 6) – Bolohan 6; Bundea 6,5; Stinga 6; Lutu 5,5 (’82, Miclea); Iordache 6 – Ungureanu 5 (’46, Mc Breen 5); Njock 6,5. Antrenor: Mircea Rednic.

Farul: Curca 6 – Barbu 6; Schiopu 6; Pascovici 5,5 – Farmache 6; Balan 6 (’68, Oprea 5,5); Balasa 6 (’57, Baltoi 5,5); Cristocea 6; Usurelu 5 (’75, Doicaru 5); L. Florea 6 – Gurita 5.5. Antrenor: Ion Marin.

• Au arbitrat: T. Lajos 6,5 – Cr. Marinescu 7; B. Medrea 7.

• Cartonase galbene: Papura, Mc Breen, Preda / Usurelu.

• Filmul golului: min. 67, 1-0: Preda a sutat fulgerator in bara laterala de la 20 de metri si Njock, pe faza, a reluat in plasa din apropiere.

Oltenii au reusit sa obtina simbata seara prima victorie din acest retur. Succesul s-a conturat greu, „marinarii“ agatindu-se cu dintii de un meci de la care sperau sa obtina macar un punct.

Cu un antrenor nou pe banca, Mircea Rednic, Universitatea a dovedit parca mai multa siguranta decit cu Napoli la timona, dar daca apararea s-a descurcat binisor, atacul a suferit din nou.

Asa cum anticipam, Rednic a schimbat sistemul tactic, „plantind“ trei fundasi in fata lui Guso. Astfel, linga Papura si Daouda a aparut Madalin Murgan, dar acesta a fost schimbat destul de repede din cauza unei accidentari.

In rest, „Puriul“ nu a facut mari modificari, doar ca in atac a incercat cu Ungureanu linga Njock, Mc Breen raminind rezerva.

La rindul lor, constantenii au aglomerat mijlocul terenului, acolo unde au cistigat destule mingi destinate unor dorite contraatacuri. Totusi, Ion Marin nu l-a avut in avanposturi pe abilul Liviu Mihai, iar experimentatul Gurita, singur intre fundasii olteni, nu prea s-a descurcat. De fapt, sesizind ca nu avea rost sa blocheze trei oameni in spate pentru un atacant advers, Rednic a modificat si asezarea echipei dupa ce l-a scos pe Murgan, in zona centrala a apararii raminind doar Papura si Daouda.

In prima repriza putea sa inscrie oricare dintre echipe. Daca oltenii au ratat incredibil prin Lutu si Njock, oaspetii au raspuns prin Balasa si Florea, pauza gasind insa tabela nemodificata.

La reluare, Mc Breen a aparut in locul lui Ungureanu si australianul si-a reinceput seria ratarilor incredibile, nereusind sa-l invinga pe Curca in doua situatii foarte bune (’55 si ’57). Singurul gol s-a marcat cind Preda a sutat puternic in transversala (’67), mingea a revenit in teren si Jeremie Njock, mai rapid decit fundasii oaspetilor, a introdus-o in plasa.

Spre final, speriati ca nu cumva sa se aleaga praful de avantajul fragil pe care il aveau, oltenii s-au aparat cu disperare. Constantenii, invitati, dar si obligati sa atace, au avut citeva ocazii bune, insa nu au reusit sa nimereasca tinta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS