5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMergea si Tecau au ajuns in finala de la Syros

Mergea si Tecau au ajuns in finala de la Syros

Perechea formata din gorjeanul Florin Mergea si constanteanul Horia Tecau s-a calificat in finala probei de dublu din cadrul turneului de tenis de la Syros (Grecia), dotat cu premii de 15.000 de dolari.

Dupa ce au beneficiat de neprezentarea lui Tomasz Bednarek (Polonia) si a lui Andres Dellatorre (Argentina), favoritii numarul 3 in sferturi, tinerii jucatori romani, care formeaza, practic, cel mai bun cluplu de tenismani din tara, i-au invins in semifinale pe Serghei Stahovski (Ucraina) / Ladislav Svarc (Slovacia) dupa trei seturi, 6-2, 3-6, 6-1.

In ultimul act al competitiei, Mergea si Tecau vor da piept cu invingatorii din disputa Roman Michalik / Pavel Snobel (Cehia) – Jean-Michel Pequery (Franta) / Valentin Sanon (Coasta de Fildes).

Cuplul Barbu – Moraru, in finala de la Rabac

Intr-un alt turneu, cel de la Rabac (Croatia), dotat cu cistiguri in valoare de 25.000 de dolari, favoritii numarul 2 ai probei de dublu, romanii Adrian Barbu si Gabriel Moraru, vor intilni, in finala, cuplul sirb Nikola Ciric / David Savic, cap de serie numarul 3, dupa ce in prealabil trecusera de perechea Xavier Pujo (Franta) / Jan Weinzierl (Germania), cu 6-3, 6-3, si de Albert Loncaric / Robert Loncaric (Croatia, nr. 4), cu 6-1, 6-7 (6), 6-3.

La simplu, Gabriel Moraru, cap de serie numarul 7, l-a invins in optimi pe Nikola Ciric (Serbia-Muntenegru), cu 6-2, 6-2, si il va intilni in sferturi pe francezul Xavier Pujo (nr. 3), cel pe care l-a depasit la dublu.

Alti doi tenismeni romani s-au oprit in optimi: Adrian Ungur, care a pierdut in doua seturi, 2-6, 2-6, in fata lui Marko Tkalec (Slovenia), cap de serie numarul 5, si Adrian Gavrila, invins de austriacul Marco Mirnegg, favoritul numarul 4, cu scorul de 7-5, 6-2.

La Napoli, in competitia feminina de 10.000 de dolari, Oana-Elena Golimbioschi, a cincea favorita a turneului, s-a oprit in turul secund, dupa o victorie in fata Evgheniei Savransky (Israel), cu 6-2, 6-4, si un esec in disputa cu reprezentanta gazdelor, Claudia Ivone, 1-6, 6-1, 6-7 (1).

La Patras (Grecia), intr-un satelit de 10.000 de dolari, Simona Matei (nr. 5) a trecut de primul tur, invingind-o pe Margalita Sahnasvili (Georgia) cu 7-6 (6), 7-5, in turul secund romanca urmind sa intilneasca tot o tenismana din Georgia, Nana Urotadze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS