12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAna Brinza si Loredana Iordachioiu isi apara titlurile

Ana Brinza si Loredana Iordachioiu isi apara titlurile

Incepind de ieri, la Plovdiv, in Bulgaria, au loc Campionatele Europene de scrima rezervate juniorilor si cadetilor, competitia la care participa sportivi din peste 70 de tari. Federatia romana de specialitate a decis sa deplaseze la acest campionat o delegatie de 33 de sportivi (18 fete si 15 baieti).

Nu vor lipsi de la aceste intreceri, campioana europeana la spada junioare Ana Maria Branza, vicecampioana europeana de juniori, craioveanca Loredana Iordachioiu (CSM-LPS), ambele decise sa-si apere titlurile cucerite anul trecut in Croatia, floretistii Virgil Saliscan si Corina Indrei, spadasinul Iulian Popa si cadetii Iulian Ivan, Cosmin Kortian, Andreea Andrei, Simona Deac, Bianca Pascu, Catalin Chirilescu.

De la CSM Craiova – LPS „Petrache Triscu“ mai participa la aceasta competitie Oana Puiu (campioana europeana cu echipa Romaniei la juniori) si Roxana Lazar si Alin Mitrica, la cadeti.

Obiectivul delegatiei tricolore este obtinerea unei medalii si o clasare cit mai buna in cele cinci probe pe echipe, dupa cum a precizat Octavian Zidaru, director tehnic al FR de Scrima.

Patru scrimeri romani calificati la Olimpiada

Federatia Internationala de Scrima a anuntat lista sportivilor calificati pina in prezent la Olimpiada de vara de la Atena, programata intre 13 si 29 august 2004. Printre acestia se afla si patru romani, Mihai Covaliu, la sabie masculin, Laura Badea-Cirlescu si Roxana Scarlat, la floreta feminin, si Dorina Mihai, la sabie feminin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS