6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDan Girtofan a cistigat Raliul Brasovului

Dan Girtofan a cistigat Raliul Brasovului

Raliul Brasovului, prima etapa a Campionatului National de Raliuri, a fost cistigat de cuplul Dan Girtofan / Dorin Pulpea (Seat Cordoba WRC). Girtofan a dominat cursa cu autoritate, impunindu-se in noua dintre cele zece probe speciale.

Clasarea pe locul secund a insemnat o performanta notabila pentru echipajul Bogdan Marisca / Sebastian Itu (Mitsubishi Evo 6), daca tinem seama ca nu a mai terminat cursa la Brasov din 2001.

Sosit in orasul de la poalele Timpei direct din Cehia, in ziua startului, fara o recunoastere prealabila a traseului, echipajul Titi Aur / Adrian Berghea (Skoda Octavia WRC) s-a clasat doar pe locul al treilea.

Echipajul Mihai Leu / Ciprian Solomon (Hyundai Coupe Kit Car), campion en-titre, a terminat pe locul sase, concurind insa pe un bolid de clasa A 7.

Dintre cele 58 de echipaje care au luat startul la Raliul Brasovului, 18 nu au reusit sa termine cursa (sapte la Grupa A, cinci la Grupa N si sase la Grupa H). Cele doua cupluri craiovene care au participat la prima etapa a CNR 2004, Daniel Burchel / Ioan Dicoi (VW Golf) si Nistor Duval / Eugen Pop (Citroen Saxo), au dus la bun sfirsit prima cursa a sezonului, insa rezultatele obtinute sint sub posibilitatile lor reale. Burchel s-a clasat pe locul 12 in clasamentul general, pe opt la Grupa A si pe trei la A 2.0, in timp ce Duval s-a situat pe pozitia a 16-a in ierarhia generala, pe 12 la Grupa A si pe cinci la A 2.0.

Raliul Hunedoarei este cea de-a doua etapa a Campionatului National de Raliuri 2004 si se va desfasura pe 24-25 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS