11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportInca un antrenor strain dat afara de Dinel

Inca un antrenor strain dat afara de Dinel

Demiterea antrenorului italian Nicolo Napoli este similara cu cea a spaniolului Ramon Alexanco, petrecuta in sezonul 1997-1998. Ca si acum, Alexanco a fost numit atunci antrenor principal al Universitatii in vacanta de iarna, ambii avind soarta pecetluita inca dinainte de ultimele meciuri. Alexanco ar fi fost dat afara chiar daca nu rata participarea in Cupele europene, Ilie Balaci avind atunci promisiunea certa ca va prelua echipa, iar Napoli era destituit indiferent de rezultatul de la Bistrita, Rednic avind amanetata de saptamina trecuta pozitia de tehnician.

Alexanco a refuzat blatul si l-a demis… Staicu!

Spre deosebire de italian, Alexanco a antrenat Universitatea tot returul. Cu el la timona, alb-albastrii au terminat campionatul pe locul opt, acelasi loc ca si in tur, si au jucat finala Cupei Romaniei pe care au pierdut-o, scor 0-1, in dauna Rapidului. Alexanco imprimase un joc spectaculos echipei, dar a pacatuit in ultima etapa a campionatului, cind a inregistrat un egal 2-2, acasa cu Rapid, peste capul patronilor, titlul ajungind in Ghencea. Trei zile mai tirziu, a pierdut finala Cupei si Universitatea a ratat ocazia de a juca in Europa. Despre cele doua meciuri de atunci s-au scris foarte multe, Ion Craciunescu si Alexanco refuzind blatul in campionat cu giulestenii. In cazul in care echipa Rapid, pregatita de Mircea Lucescu, ar fi iesit campioana, Universitatea ar fi avut asigurat locul in Cupa UEFA indiferent de rezultatul finalei de Cupa. Dupa aproape sase ani, actualul patron al Universitatii, Dinel Staicu, aflat si atunci printre actionarii clubului, a recunoscut: „Eu i-am demis pe Alexanco si Craciunescu. Daca pierdeam in campionat cu Rapidul, rezultatul era favorabil Craiovei, rapidistii ieseau campioni, iar noi jucam in UEFA indiferent de ce se intimpla in Cupa. Din pacate, au refuzat victoria giulestenilor si i-am dat afara pe amindoi“.

Cu Napoli a fost mai usor

Nicolo Napoli a antrenat Universitatea decit in trei partide. A luat-o de pe locul patru si a dus-o pe opt. A fost destituit pentru doua zile inainte de inceperea campionatului, dupa un vot secret in echipa la initiativa lui Staicu. Dar, la insistentele presedintelui Pavel Badea, dar si pentru ca suporterii nu au fost de acord cu Marius Lacatus, a fost reinstalat antrenor principal al craiovenilor. Inca de atunci, Staicu le-a spus unor prieteni ca-l va schimba dupa trei meciuri. „Nu-l suport! Are zilele numarate. Cind gasesc pe cineva il dau afara!“, a spus Staicu.

In tot acest timp, echipa nu a jucat nimic, a adunat un punct din trei partide, iar jucatorii si-au cam facut de cap. Fara personalitate si fara idei prea multe, Napoli s-a dovedit a nu fi bun pentru Universitatea. De fapt, ce i s-a intimplat italianului este inca o dovada ca antrenorii straini nu au zile prea fericite in fotbalul romanesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS