15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDivizia C, seria a V-a, etapa a 15-a

Divizia C, seria a V-a, etapa a 15-a

CFR a obtinut trei puncte mari

Stiinta CFR – Oltchim 1-0

• A marcat: Patrana ’17 (p.)

CFR: Petras – Nedelcu, Brasoveanu, Cretu – L. Tilihoi, Patrana, Florea, Balutoiu, Badea – Marinac (’81, G. Popescu), Oprea (’88, Galbenu). Antrenor: Jean Georgescu.

Oltchim: S. Manea – Glavan, Petra, C. Marinescu, Capatan – Ciurci, Rizea, Hatis (’77, Rosca), Hutu (’47, Voica) – Varga (’67, Deaconescu), Negrescu. Antrenor: Ion Catargiu.

• Au arbitrat: A. Andrei – V. Tone, A. Alexandrescu.

Stiinta CFR a reusit vineri a doua victorie din campionat, impunindu-se la limita, 1-0, in fata Oltchimului din Rimnicu Vilcea. Elevii lui Jean Georgescu nu au avut nici pe departe o evolutie stralucita (in deplasarea de la Caracal s-au miscat mult mai bine), dar, pina la urma, au obtinut trei puncte mari care vin ca un balon de oxigen in incercarea de a realiza minunea: salvarea de la retrogradare.

Meciul a fost decis de un penalti obtinut de atacantul Oprea si transformat impecabil de Patrana, in rest craiovenii nearatind prea multe. „Mai bine sa joci slab si sa cistigi, decit sa evoluezi bine, cum am facut-o la Caracal, si sa pierzi in ultimul minut“, a spus dupa meci tehnicianul gruparii de pe „Depou“, satisfacut de rezultatul intilnirii.

Craiovenii au incercat cite ceva, dar nu le-a iesit mai nimic, actiunile lor de atac esuind in faza de finalizare, de multe ori „ceferistii“ dind impresia ca nu stiu ce trebuie facut cu mingea. Cum nici oaspetii nu au aratat nimic, in ciuda pozitiei din clasament, se poate spune ca victoria Stiintei CFR este meritata, insa etapa viitoare vor avea un examen extrem de dificil, „feroviarii“ urmind sa se deplasaze in Valea Fetii, pentru a intilni pe Armata.

Armata s-a „inecat“ in Dunare

Dunarea – Armata 1-0

• A marcat: Dita ’25

Dunarea Calafat: Giurca – Anghel, Dorobantu, Cicos, Traistaru – M. Iancu, Dita, Icalas, Stoica – Carsin, Chiva. Au mai intrat: Sirbu, E. Iancu. Antrenor: Gheorghe Ramoiu.

Armata: Petrescu – Dinu, Ghita, Teodosiu, Sodoleanu – Urucu, Patrachioiu, Radut, Oprescu – Turcila, Gulin. Au mai jucat: R. Petrica, Ilie, Putinei. Antrenor: Silviu Stanescu.

• Au arbitrat: V. Balaj – D. Mihalcea, L. Glogoviceanu.

Pe terenul de la Combinat, Armata a capotat surprinzator in fata Dunarii Calafat, echipa care a fost nevoita sa joace pe teren neutru, pentru ca stadionul sau este suspendat doua etape.

„Militarii“ porneau teoretic cu prima sansa, dar elevii lui Silviu Stanescu s-au lovit de o echipa bine asezata in teren, care s-a luptat pentru orice balon.

Astfel stind lucrurile, Armata, vaduvita si de citiva titulari de drept, Boroiban, Mateita (suspendati), Gusatu (accidentat) si Negrea (care a parasit echipa pentru a pleca in Spania), nu a mai avut aceeasi evolutie ca in precedentele jocuri, neputind sa desfaca lacatul defensivei calafetene. Mai mult, indirjirea gazdelor, aflate in lupta pentru mentinerea in acest esalon, a dat roade, Dita deschizind scorul in minutul 25. Avantajul luat de Dunarea s-a dovedit decisiv, craiovenii neputind reveni, cu toate ca pina la finalul jocului s-au mai consemnat ocazii de gol.

Electro a pierdut

Zimnicea – Electro 1-0

• A marcat: Curt ‘4

Electro: Vulpescu – Ticlea, Cojocaru, Lazarovici, Mihalache, Radulea (’46, M. Roman) – A. Nicolae (’75, Vladut), A. Roman (’60, R. Nicu), Bucur – Marin, N. Oprea.

• Au arbitrat: I. Ivan – I. Matei, G. Dragusin.

Electro s-a prezentat la Zimnicea cu un moral bun dupa victoria din prima etapa a returului si cu gindul de a scoate un rezultat pozitiv. Nu s-a intimplat insa asa, trupa lui Marian Bicu avind o evolutie modesta. Apararea a gresit inca din debutul meciului, permitind gazdelor, aflate si ele in lupta pentru mentinerea in Divizia C, sa deschida scorul, prin Curt, in minutul patru.

Jocul a fost unul de slaba factura tehnica, dupa gol echipa din Zimnicea creindu-si doar citeva ocazii in tot meciul. Din pacate, in aceeasi situatie s-au aflat si craiovenii, care au avut doar doua situatii in care s-au apropiat periculos de poarta adversa, in rest lupta dindu-se mai mult intre cele doua careuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS