22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportArsenal si Real Madrid au prima sansa de calificare

Arsenal si Real Madrid au prima sansa de calificare

Ultimele meciuri ale primei manse a sferturilor de finala ale Ligii Campionilor s-au jucat miercuri seara, dupa ce marti se disputasera primele doua partide din aceasta faza a competitiei, AC Milan – Deportivo La Coruna (4-1) si FC Porto – Olympique Lyon (2-0). In intilnirile de miercuri, Chelsea a remizat pe „Stamford Bridge“ cu Arsenal, scor 1-1, iar Real Madrid a invins pe teren propriu, cu 4-2, pe AS Monaco. In urma acestor rezultate, Arsenal si Real Madrid par favorite la calificarea in semifinalele Champions League. Partidele din mansa a doua a sferturilor de finala ale Ligii Campionilor se vor disputa pe 6 si 7 aprilie.

Cind s-au enervat, „galacticii“ au facut spectacol

Real Madrid – Monaco 4-2

• Stadion „Santiago Bernabeu“, spectatori: 70.000.

• Au marcat: Helguera ’51, Zidane ’70, Figo ’77, Ronaldo ’81 / Squillaci ’44, Morientes ’83.

Real Madrid: Casillas – Salgado, Helguera, Mejia, R. Bravo (’28, Pavon) – Figo, Beckham, Guti (’77, Borja), Zidane – Ronaldo (’82, Solari), Raul. Antrenor: Carlos Queiroz.

AS Monaco: Roma – Givet (’83, Ibarra), Rodriguez, Squillaci, Evra (’89, El Fakiri) – Cisse (’66, Plasil), Bernardi, Giuly, Zikos, Rothen – Morientes. Antrenor: Didier Deschamps.

• A arbitrat: Lubos Michel (Slovacia).

AS Monaco a fost la un pas de a produce surpriza acestei faze a competitiei, formatia din Principat conducind la pauza, pe terenul Realului, cu scorul de 1-0. Squillaci a deschis scorul in minutul 44, profitind de o bilbiiala a apararii madrilene, iar „galacticii“ au intrat la cabine acompaniati de fluieraturile celor 70.000 de suporteri prezenti pe stadionul „Santiago Bernabeu“.

Dupa pauza, enervati de situatia umilitoare, elevii lui Carlos Queiroz au asaltat reduta construita in fata portii lui Roma, iar defensiva monegasca a cedat pentru prima oara in minutul 51, cind Helguera a inscris cu capul in urma unui corner executat de Beckham. In minutul 70, Zidane a adus-o pe Real in avantaj, reluind la colt mingea respinsa in fata de Roma la sutul lui Figo. Arbitrul slovac Lubos Michel a dictat penalti in minutul 77, dupa ce Ronaldo a fost faultat in careu, Figo a executat lovitura de pedeapsa, portarul a respins, dar mijlocasul portughez a urmarit balonul si a inscris cu capul. „Galacticii“ s-au calmat abia in minutul 81, cind Ronaldo, cu un sut plasat la colt, a majorat scorul la 4-1. Profitind de relaxarea prematura a madrilenilor, Morientes a redus din diferenta doua minute mai tirziu, cind a fructificat cu capul, de la zece metri, o centrare de pe partea dreapta.

Rezultatul acestei partide ii indreptateste pe „galactici“ se considere favoriti la calificarea in finala, insa elevii lui Didier Deschamps nu au renuntat la lupta, fiind convinsi ca pot recupera diferenta de doua goluri in meciul de pe „Louis II“.

Prizonierii cosmarului Arsenal

Chelsea – Arsenal 1-1

• Stadion „Stamford Bridge“, spectatori: 40.000.

• Au marcat: Gudjohnsen ’53 / Pires ’59.

Chelsea: Ambrosio – Gallas, Desailly, Terry, Bridge – Parker (’72, J. Cole), Makelele, Lampard, Duff – Gudjohnsen (’86, Melchiot), Mutu (’72, Crespo). Antrenor: Claudio Ranieri.

Arsenal: Lehmann – Lauren, Toure, Campbell, A. Cole – Ljungberg (’78, Reyes), Vieira, Edu, Pires – Bergkamp (’72, Gilberto), Henry. Antrenor: Arsene Wenger.

• A arbitrat: Manuel Enrique Mejuto Gonzales (Spania).

•Cartonas rosu: Desailly ’83 (doua galbene).

Ultima victorie a formatie Chelsea Londra in fata concitadinei Arsenal s-a produs in urma cu sase ani. De atunci, „albastrii“ sint prizonierii cosmarului Arsenal, orice incercare de evadare fiind sortita esecului. Numai in acest sezon „tunarii“ i-au invins de trei ori pe elevii lui Claudio Ranieri si putin a lipsit ca miercuri sa obtina cea de-a patra victorie.

Chiar daca nu am notat mari ocazii de gol, prima repriza a fost spectaculoasa datorita ritmului ametitor in care s-a jucat, o contributie importanta avind-o si „centralul“ spaniol Gonzales, care a arbitrat „englezeste“, nesanctionind duelurile barbatesti.

In minutul 53, Chelsea a deschis scorul prin Gudjohnsen, care a urmarit o pasa in adincime a lui Lampard, a cistigat duelul cu goal-keeper-ul Lehmann si, din unghi, a inscris in poarta goala. Dupa numai sase minute, Pires a egalat, fructificind cu capul, de la opt metri, centrarea de pe stinga a lui A. Cole. Oportunitatile de gol au continuat sa apara la cele doua porti, Adrian Mutu, care a jucat la Chelsea pina in minutul 72, fiind implicat in citeva actiuni periculoase in careul „tunarilor“.

Arsenal isi putea adjudeca victoria in finalul partidei, cind „albastrii“ au ramas in inferioritate numerica (Desailly a fost eliminat in minutul 83 pentru doua galbene), insa elevii lui Arsene Wenger au parut multumiti cu rezultatul inregistrat pe tabela si nu au mai fortat in ofensiva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS