10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDan Pascu a revenit la nationala

Dan Pascu a revenit la nationala

Tehnicianul craiovean Dan Pascu, antrenorul echipei masculine de volei a Universitatii Craiova, a fost cooptat in staff-ul tehnic la nationalei de volei seniori a Romaniei. Hotarirea a fost luata in cadrul Consiliului Director si a fost pronuntata la Adunarea Generala a Federatiei Romane de Volei, care a avut loc la sfirsitul saptaminii trecute. Olteanul a devenit astfel ajutorul lui Mircea Spataceanu, antrenorul campioanei tarii, Deltacons Tulcea, care este „principalul“ reprezentativei masculine de volei.

Pascu va lua primul contact cu noua sa atributie pe 26 aprilie, cind lotul national se va reuni in vederea participarii la turneul „Spring Cup“, din Estonia (27 aprilie – 5 mai). Pregatirile echipei nationale vor continua apoi in Germania, unde tricolorii vor lua parte la un nou turneu (28 mai – 31 mai), primele partide oficiale urmind sa se dispute in perioada 10 – 14 iunie 2004, in cadrul primului turneu de calificare in grupa A valorica (Romania face parte din a doua grupa valorica europeana).

Turneul va avea loc la Tulcea, Romania avind ca adversare reprezentativele Moldovei, Bosniei si Norvegiei. Al doilea asemenea turneu se va desfasura in luna iunie a anului viitor, cele patru echipe urmind sa se intilneasca din nou, dar in Norvegia, ocupanta primului loc, per total, calificindu-se in prima grupa valorica, cea care iti da dreptul sa te inscrii in lupta pentru ajungerea la un turneu final european.

In Adunarea Generala a FRV nu s-a luat nici o decizie privind Divizia B, asa ca Universitatea va juca in mai barajul pentru revenirea in liga secunda (A2), insa, din vara, se pare ca Federatia va restructura sistemul competitional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS